10-jarigen smijten hem in een vuurkorf. Als zijn eigenaars hem terugzien, barsten ze in tranen uit.

De schattige puppy Polo beleefde in zijn heimat in Canada een vreselijke tragedie die qua gruwelijkheid nauwelijks te overtreffen is. Een paar 10-jarigen ontvoerden hem vanuit de veranda van zijn familie en stortten hem in de meest letterlijke betekenis van het woord in de hel.

Ze gooiden Polo namelijk in een nabijgelegen vuurkorf. Daar verbrandde ogenblikkelijk zijn vacht, maar tegelijk bood die hem de nodige bescherming zodat hij aan deze levende nachtmerrie kon ontsnappen. Hij liep echter zware verwondingen op.

Tweedegraads brandwonden, inademen van rook, brandende zweren – de gevolgen van deze wrede daad waren verwoestend. Gelukkig kon hij op eigen krachten weer thuis geraken. Toen zijn familie hem zag, waren ze verbijsterd.

Polo werd met de hulp van de dierenwelzijnsorganisatie “Save A Dog” meteen overgevlogen naar een dierenkliniek in het 600 km verderop gelegen Winnipeg.

Wegens dit traumatische voorval kon de puppy niet meer naar zijn eigen thuis terugkeren. Zijn familie vreesde voor zijn veiligheid en meenden dat Polo zich na deze tragedie bij hen niet meer goed zou voelen.

Dankzij de goede zorgen in het ziekenhuis begon Polo terug met zijn staart te kwispelen, bijvoorbeeld wanneer de verplegers hem zijn medicijnen kwamen geven. “Het gaat steeds beter met hem”, zegt de behandelende dierenarts, Dr. Watson. “Hij ziet er al veel beter uit dan enkele weken geleden.”

“Polo betekent zoveel voor ons omdat we hem al als baby kennen. We houden contact met zijn familie. Hij is zo’n schattige kerel”, zegt Katie Powell van “Save A Dog.”

Gelukkig heeft de schattige pup geen blijvende verwondingen opgelopen. Na ongeveer zes weken behandeling was hij weer helemaal de oude. Met een beetje geluk komt hij in een goede en liefdevolle familie terecht.

DEEL deze redding met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Newsner, Today en Save A Dog