18 jaar nadat de man hulpeloos in de woning werd achtergelaten, openen vreemden de deur. De aanblik die hen wacht, is ronduit schokkend.

De stad Taipeh in Taiwan heeft zich de laatste jaren razendsnel uitgebreid. Er worden alsmaar meer luxehuizen opgetrokken en het stadsbeeld wordt alsmaar meer bepaald door glas en staal. Zo ook in de wijk Wanhua. Maar één woonhuis valt een beetje uit de toon. Al van buiten ziet het er niet meteen uitnodigend uit. En binnen speelde zich een drama af. De aanblik die de 28 personen wacht die op een dag de woning betreden, is troosteloos. Maar uiteindelijk zou het leven van de arme familie die hier woonde drastisch veranderen.

Dit droevige verhaal begint 18 jaar geleden toen de kleine Wen met kinderverlamming werd geboren. Zijn ouders laten hem gewoon achter en brengen hem onder bij zijn grootouders. Tot vandaag kan hij niet spreken en niet zonder hulp opstaan. Hij ligt de hele tijd gewoon in bed. En ook al doen de grootouders hun best ontbreekt de gepaste medische verzorging. Om de eindjes aan elkaar te knopen rijdt opa met de taxi en maakt oma maaltijden klaar die ze verkoopt. Omdat ze de noch het geld, noch de tijd hadden, is het huis ook helemaal niet aangepast aan een kind met een beperking.

Daarom dragen ze de kleine Wen ook gewoon rond in hun handen. Ze krijgen rugpijn en gewrichtsproblemen. Hun leven wordt alsmaar gecompliceerder en de energie om het huis te verzorgen of op te ruimen ontbreekt.

Maar als de organisatie Heng-Shian hun verhaal hoort, duurt het niet lang voor er iets verandert. 28 vrijwilligers komen de familie ter hulp: studenten, bouwvakkers, zakenlieden – alle lagen van de maatschappij zijn vertegenwoordigd. Ze ruimen de woning helemaal op, kuisen de ramen en hebben ook nog eens een bijzondere verrassing: een gratis renovatie! Ze vragen de grootouders wat hun leven zou vereenvoudigen. Ze verbreden de deuren zodat er een rolstoel door kan en bouwen een ramp. De woning is op het einde nog nauwelijks herkenbaar.

De grootouders zijn overmand door blijdschap. Ze kunnen nauwelijks geloven dat wildvreemden zo goed konden zijn. De vrijwilligers kwamen echter geen seconde te laat want het bejaarde stel was echt op het einde van hun krachten.

De vrijwilligers vormden de hele woning op een enkele dag helemaal om tot een aangepaste woning voor ouderen en gehandicapten.

De oude vrouw staat lachend in haar aangepaste woning. Tot tranen toe bewogen, zegt ze: “Vrienden denken dat ze in de verkeerde woning zijn aangekomen. Zo anders ziet het er allemaal uit.”

Zoveel inzet en onbaatzuchtigheid zijn echt bewonderenswaardig! De situatie van dit gezin was onhoudbaar geworden, maar dankzij deze geweldige vrijwilligers ziet hun leven er toch weer een beetje hoopvoller uit.

DEEL dit inspirerende verhaal met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Facebook