3-jarig jongetje wordt gepest en “lelijk” genoemd omwille van z’n rode haar. Zijn reactie breekt mijn hart.

Het is de plicht van ouders om ervoor te zorgen dat hun kind gezond en gelukkig is. Daarom is het ook de ergste nachtmerrie van elke ouder om hun kind overstuur te zien. Je kunt je wel inbeelden hoe verwoestend het is om als ouder je kind te horen vragen: “Wat is er mis met mij?”

Dat is precies wat moeder Lauren Russel overkwam toen haar 3-jarige zoon op een dag gepest werd en “lelijk” genoemd werd omwille van z’n rood haar.

Het hartverscheurende incident raakte Lauren zo diep dat ze zich in een lang bericht tot Facebook wendde. Ze vroeg iedereen om het te lezen en de boodschap te verspreiden dat dit soort pestgedrag onaanvaardbaar is en voor eens en voor altijd een halt moet toegeroepen worden.

Lees de post hieronder:

“Vandaag brak mijn hart in twee.

Toen ik op bus 12 zat, was ik getuige van uitermate wreed gedrag ten opzichte van mijn 3-jarige zoon vanwege een enggeestige jongen die nauwelijks ouder dan 13 geweest kan zijn. Helaas was dit niet de eerste keer en ik weet dat het zeker niet de laatste keer zal zijn.

Hij wordt geviseerd door mensen van alle leeftijden.

En waarom? Omdat hij rood haar heeft. Mijn prachtige jongen werd gezegd dat de sociale dienst hem zou moeten meenemen omdat zijn haarkleur gewoon walgelijk is.

De jongen wendde zich dan tot zijn vriend en zei dat als hij ooit een kind met rood haar had dat hij het dan zou doden.

Mijn kleine jongen is amper 3 jaar oud en was helemaal overstuur. Ik voel me verwoest want ook ik heb rood haar en weet maar al te goed wat het is om op te groeien en buitengesloten / gepest te worden.

Hij houdt maar niet op met vragen waarom mensen z’n haar niet leuk vinden.

Hij vroeg me of ik het kon veranderen zodat mensen het wel leuk zouden vinden. Hij vroeg me of hij zoals zijn broer kon zijn die geen rood haar heeft.

Ik voel mijn hart breken telkens hij dat vraagt.

Mijn kleine jongen kijkt zo droevig en ik wel hem weer beter maken. De reden waarom ik dit publiek maak is omdat ik weet dat deze pestkoppen in de minderheid zijn.

Ik wil mijn jongen tonen dat er meer goed dan kwaad is in deze wereld.

Er zijn aardige, zorgzame en onbevooroordeelde mensen die hem nooit zouden uitsluiten. Ik vraag jullie om dit massaal te delen om mijn jongen te tonen hoe mooi hij wel is.

Ik wel hem met de kracht van Facebook het goede in deze wereld tonen.

Het is niet oké om iemand te pesten omwille van z’n haarkleur. Nu niet. Nooit. Bedankt.”

Elk kind is mooi op z’n eigen unieke manier en niemand mag hen ooit minder doen voelen.

DEEL dit verhaal met al je vrienden om pesten voor eens en voor altijd een halt toe te roepen!

Bron en afbeeldingen: Newsner