94-jarige bleef na de dood van zijn vrouw eenzaam achter. Dan beslist hij om de stilte op een creatieve manier te vullen.

“Hij brengt vreugde”, zei buurvrouw Jessica Huebner, “voor alle kinderen uit de wijk.” Toen Jessica dit vermeldde, had ze het over een van haar buren, een 94-jarige man, die een nieuwe manier had gevonden om de stilte in zijn nu lege huis te vullen. Keith Davidson uit Morris in Minnesota had het moeilijk om inspiratie en geluk te vinden nadat zijn vrouw na 65 jaar huwelijk overleed. Nu geeft hij iets terug en put vreugde uit het geluk van de lokale jeugd.

Keith en zijn vrouw waren altijd erg hecht geweest. Ze was zijn alles, en nadat ze negentig was geworden sliep ze vredig in na een strijd tegen kanker. “Je kunt je gewoon niet voorstellen wat het is”, zegt hij. “Je huilt erg veel. Zo is het gewoon omdat ze er niet meer is.” Keith heeft het over zijn vrouw Evy. Na haar overlijden wist Keith dat hij iets moest vinden om zijn dagen te vullen. Toen kreeg hij een ingeving.

Keith kwam op het idee om een groot zwembad in zijn tuin aan te leggen en het te gebruiken als gemeenschapszwembad voor alle buren.

De enige voorwaarde om het zwembad te gebruiken is dat je een ouder moet meebrengen om de veiligheid te garanderen. Het zwembad is 10 meter lang en 3 meter diep op z’n diepste punt. Kinderen uit de hele wijk komen in het zwembad zwemmen, en smeden zo vriendschapsbanden met andere kinderen uit de buurt. Door deze zomeractiviteit is de hele wijk een beetje dichter naar elkaar toe gegroeid.

We hopen dat Keith troost en vrede vindt in zijn nieuwe zwembad, en dat hij beseft wat voor ’n geweldige bijdrage hij aan de gemeenschap levert. Als je vindt dat Keith erkenning verdient voor zijn idee, DEEL dit dan met je vrienden!

Bron en afbeelding: Gladwire