Als de zwangere vrouw ’s nachts wakker wordt, herkent ze haar pitbull. Dan ontdekt ze het bloed.

De 23-jarige Jade Ambrose uit het Engelse Leeds verheugt zich met haar verloofde Paul Stacey op hun eerste kind. Tot het gezin behoort eveneens Lola, de jonge pitbull. Lola en Jade hebben een erg hechte band omdat ze het kleine hondje als puppy tijdens de 20e zwangerschapsweek in huis namen. Lola knuffelt zich telkens tegen haar babybuik aan, alsof ze weet dat er een nieuw leventje in groeit.

Als Jade uiteindelijk 33 weken zwanger is, gaat ze zoals elke avond zonder pijn of complicaties slapen. Midden in de nacht wordt ze gewekt door een luid geblaf. Eerst denkt ze dat Lola iets ontdekt heeft voor het huis. Maar dan merkt ze dat Lola vlak voor haar staat en naar haar blaft. Dan merkt Jade dat haar water gebroken is en haar lakens onder het bloed zitten. Jade en Paul reppen zich meteen naar het ziekenhuis want Jade staat op het punt om een miskraam te krijgen.

Gelukkig kunnen de artsen de vroeggeboorte tegenhouden, zodat de baby zich nog 8 weken in de buik van Jade kan ontwikkelen, totdat hij 5 dagen na de voorziene datum met een keizersnede ter wereld gebracht kon worden. Jade en Paul kregen een kleine zoon die ze Oliver doopten.

De ouders hopen dat de hechte band tussen hond en baby hun hele leven stand zal houden. “We zullen Oliver later vertellen wat Lola voor hem deed”, zegt Jade.

Lola won ondertussen zelfs een wedstrijd: Jade had haar ingeschreven voor een wedstrijd over heldhaftige huisdieren, georganiseerd door een plaatselijke dierenwinkel.

Dat Lola een baby en zijn moeder redde, doen er niet veel haar na. Een unieke hond!

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail