Asiel in Texas overbevolkt na doortocht van Orkaan Harvey. Wat deze piloot vervolgens doet, zal je hart doen smelten.

In de nasleep van Orkaan Harvey bleven vele dieren dakloos achter. Sommige raakten verloren in het overstromingswater, anderen leefden al op straat, en nog anderen hebben tijdelijke opvang nodig omdat hun families in opvangcentra verblijven.

De asielen in de omgeving raakten overbevolkt en ze probeerden alsmaar meer plaats te maken voor de grote toevloed aan dieren. Ze wilden geen enkel dier laten inslapen, maar ze wisten niet precies wat te doen.

Gelukkig kwam Southwest Airlines tussenbeide. Afgelopen woensdag vloog een vliegtuig met 64 katten en honden van Texas naar asielen in San Diego, California. Zo komt er meer plaats vrij voor dieren met families, maar die hen niet meteen kunnen ophalen.

Om dit te realiseren werkte Southwest nauw samen met de dierenwelzijnsorganisatie Operation Pets Alive en het Helen Woodward Animal Center.

“Dit zijn de stille slachtoffers”, zei Mike Arms, voorzitter van Helen Woodward Animal Center. “Er zijn asielen die door de orkaan verwoest werden, zonder elektriciteit, zonder voorzieningen.”

DEEL dit geweldige initiatief als ook jij een hart voor dieren hebt!

Bron en afbeeldingen: So Share This