Auto stopt op de begraafplaats – iedereen is geschokt door wat de verborgen camera filmt.

Onnodig te zeggen dat begraafplaatsen heilige plaatsen zijn. Ze zijn niet alleen de laatste rustplaats voor de doden – maar het zijn ook plaatsen waar mensen hun respect betuigen voor hun dierbaren. Daarom is het zo schokkend wat er onlangs gebeurde op een begraafplaats in Ohio.

Wekenlang stalen twee vrouwen bloemen en herinneringen van de grafstenen van de begraafplaats. Maar wat ze niet wisten dat hun daden door een verborgen camera werden vastgelegd.

Grove Street Cemetery in New London, Ohio, was altijd een vredige plek waar lokale mensen hun respect betuigden voor hun geliefden.

Vele mensen hebben er zelfs generaties familieleden begraven liggen.

Maar in juni merkten mensen dat er dingen verdwenen, zoals een bloempot die een vrouw in 1977 voor haar overleden vader had achtergelaten.

Er verdwenen uiteindelijk genoeg dingen om de politie een onderzoek te laten opstarten en gelukkig was de begraafplaats uitgerust met een camera om hen daarbij te helpen.

De camera registreerde hoe twee vrouwen hun auto stopten bij verschillende grafstenen. Ze zouden halt houden en inspecteerden gretig wat rouwenden bij de grafstenen hadden achtergelaten.

De schokkende beelden maakten het de politie gemakkelijk om de identiteit van de vrouwen te achterhalen. En niet lang daarna konden ze ook aangehouden worden.

Maar het schokkendste was nog dat een van de vrouwen voor de overheid van een nabijgelegen dorp werkte en goed gekend was in New London.

De vrouwen werden aangeklaagd en hopelijk kunnen de mensen van New London terug in alle rust bloemen op de begraafplaats achterlaten.

We zijn dankbaar dat de camera de dieven op heterdaad kon betrappen – en we hopen dat deze vrouwen in de toekomst beseffen dat misdaad nooit loont.

We hopen ook dat alle slachtoffers hun bezittingen terugkregen. DEEL dit artikel als ook jij hoopt dat deze vrouwen een gepaste straf krijgen.

Bron en afbeeldingen: Newsner