Automobilist is razend als hij door een motorfiets wordt aangereden. Als hij het asfalt wat beter bekijkt, begint hij meteen te huilen.

Verloren spulletjes kan je altijd vervangen, maar dat geldt niet voor verloren respect of liefde voor anderen.

Dat is een gedachte die Sayd Omar Morale Akmad erg ter harte neemt … zelfs de dag dat zijn auto werd aangereden door een motorfiets.

Wat Sayd na het ongeval deed verbaasde niet alleen zijn gemeenschap, maar de hele wereld – en het is een verhaal dat aantoont dat we allemaal van elkaar kunnen leren.

Sayd Omar Morale Akmad was in het drukke verkeer op de Filipijnen onderweg toen hij plotseling werd aangereden door een motorfiets.

De impact liet een fikse deuk achter in de achterkant van zijn auto. Hij was overstuur en wilde de motorfietser beginnen uitschelden.

Maar toen zag hij wat er naast de man op de grond lag: een grote zak rijst.

Bleek dat de bromfietser een arme visser was die onderweg naar huis was met een grote zak rijst om zijn hongerige familie te eten te geven.

Sayd besefte dat de familie van de visserman nu geen voedsel zou hebben omdat de rijst over het wegdek lag uitgespreid.

Toen de politie arriveerde aanvaarde de bromfietser zijn schuld en wilde de schade betalen. Sayd zei “nee.”

Sayd wist dat hij ondanks de deuk in zijn auto meer geluk in het leven had dan deze arme visser. Hij weigerde niet alleen geld aan te nemen … hij ging nog een stapje verder.

Tot grote verrassing van de omstaanders opende Sayd zijn portefeuille – en gaf geld aan de man die hem net had aangereden. Sayd wilde gewoon dat de man eten voor zijn familie zou kunnen kopen.

De visser was tot tranen toe bewogen en bedankte Sayd voor zijn generositeit. Maar Sayd zegt dat zijn grootmoeder de eer verdient. Jaren geleden deelde ze dit stukje wijsheid met hem: “Verloren spullen kan je altijd vervangen, maar niet verloren respect of de liefde voor anderen”, zoals hij later op Facebook deelde.

Ik ben zo ontroerd dat deze automobilist een vergoeding weigerde en besloot om een persoon te helpen die het geld duidelijk meer nodig had dan hijzelf.

DEEL dit verhaal met je dierbaren!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Newsner