Berenwelpjes verweesd nadat mensen hen bij hun moeder wegjoegen. Hartverscheurend …

Hopelijk zal dit verhaal mensen eindelijk leren dat ze wilde dieren met rust moeten laten. Doorgaans worden dieren niet beter van menselijk contact. Dat is precies wat er gebeurde in Harlowtown.

Nick Taylor van het Montana Department of Fish, Wildlife & Parks bracht de volgende verklaring naar buiten terwijl ze nog hoopten op een reünie tussen de moeder en haar welpjes:

“Ga alsjeblieft niet op zoek naar de welpjes. Maak foto’s of geef hun locatie door. We moeten onze handen in elkaar slaan om te doen wat goed is voor de welpjes.”

Helaas konden de welpjes niet met hun moeder herenigd worden. De dierenbeschermers besloten de beertjes te vangen en over te dragen aan het Montana Wild Wildlife Rehabilitation Center.

De welpen wogen minder dan 15 kg zodat ze niet zelfstandig konden overleven. Het opvangcentrum ving de beertjes op. Hopelijk kunnen de welpjes volgende lente terug in het wild uitgezet worden.

“Ze zijn veilig maar hebben heel wat meegemaakt”, zei Kris, een medewerker van het opvangcentrum. “Ons personeel voorziet hen van een heleboel voedsel, water, ruimte en tijd om hen aan hun nieuwe omgeving te laten aanpassen. We laten niemand in de buurt komen om foto’s te maken … Zo’n harde les voor mensen.”

Het is erg droevig dat deze welpjes hun winterslaap zonder hun moeder zullen moeten doorbrengen. Daarbij komt nog dat ze niet de noodzakelijke levenslessen van hun moeder kunnen leren. Hopelijk zullen mensen hiervan leren om wilde dieren altijd met rust te laten.

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Animals Being Cute