Bizar! Braziliaanse president ontvlucht zijn paleis omdat geesten hem daar lastigvallen

De Braziliaanse president Michel Temer heeft zijn officiële residentie in de hoofdstad Brasilia verlaten als gevolg van ‘slechte energie’ en ‘de aanwezigheid van geesten’.

Temer (76) en zijn 33-jarige vrouw Marcela hebben het presidentieel paleis, het Palacio da Alvorada, verruild voor de woning die normaal gesproken wordt bewoond door de vicepresident.

Het paleis beschikt over een groot zwembad, een kapel, een bioscoop en een landingsplaats voor helikopters.

Kippenvel

“Ik voelde daar iets vreemds,” zei Temer in tijdschrift Veja. “Ik kan al vanaf de eerste nacht niet slapen daar. De energie was niet goed.”

“We vroegen ons af of er spoken zouden zijn,” vervolgde hij. Zijn vrouw liet een priester komen om eventuele boze geesten te verdrijven, maar dat hielp kennelijk niet.

De ‘aanwezigheid’ zorgde er ook voor dat het tweetal kippenvel kreeg.

Corruptie

Brazilianen stellen op social media dat Temer het spook aan zichzelf te danken heeft. Het zou ontstaan zijn door zijn schuldgevoel.

Temer zette onlangs zijn rivale Dilma Rousseff af wegens corruptie, terwijl er nu een onderzoek naar hem loopt wegens illegale financiering van zijn campagne.

Hij wordt ervan beschuldigd geprofiteerd te hebben van illegale donaties toen hij in 2014 een gooi deed naar het presidentschap.

Niet de enige

Het Palacio da Alvorada is niet de enige officiële residentie waar het spookt.

In Windsor Castle zouden wel 25 spoken rondwaren. De Britse koningin zei dat ze er eens haar naamgenoot Elizabeth I heeft gezien.

Onlangs zei de Zweedse koningin Silvia tijdens een interview dat het spookt in haar paleis.