Boer is verwoest als een graanwagen zijn kleindochter doodt. Dagen later komen er 60 mensen op zijn boerderij opdagen.

Wanneer een geliefde tragisch en plotseling overlijdt, staat de tijd stil. Je zit gevangen in dat moment van vage en slechte gevoelens. Het enige wat je nog kunt doen is rouwen en alleen vrienden en familie bieden soms een beetje troost. De schok van het verlies snijdt je adem af, maakt je lichaam zwak en je kunt aan niets anders denken dan aan het feit dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Helaas stopt de wereld rondom je niet. Rekeningen moeten nog altijd betaald worden, boodschappen moeten gekocht worden en het werk houdt ook niet op.

Dit geldt eens te meer voor boeren die zich tijdens het seizoen geen vrije dag kunnen veroorloven. Toen voor een boer uit Indiana het noodlot toesloeg, wisten hij en zijn familie niet hoe ze hun gewassen zouden oogsten.

Op 5 november 2016 had Steve Wollyung al heel wat geoogst, maar er restte nog 112 aren die geoogst moesten worden. Toen hij die ochtend zijn materiaal klaarmaakte, gebeurde het ondenkbare.

Zijn vierjarige kleindochter kwam vast te zitten terwijl ze in de graanwagen speelde. De hulpverleners konden haar verlossen, maar haar toestand was kritiek.

Ayla werd overgebracht naar het Cincinnati Children’s Hospital, maar overleed later aan haar verwondingen. De familie Wollyung was in shock en ongeloof. De oogst afmaken was het laatste waar Steve aan dacht.

Toen familievriend Tara Henry de tragedie hoorde, belde ze Steve’s vrouw, Carmen, op om haar te condoleren en ze vroeg of ze de oogst al binnen hadden. Carmen antwoordde dat er nog meer dan 100 are geoogst moest worden en dat ze niet wisten of ze dit wel zouden kunnen afmaken.

Tara belde enkele vrienden die hun oogst al binnen hadden gehaald en vroeg hen om hulp. Het nieuws verspreidde zich snel, en Tara verzamelde meer dan 60 mensen die hun materiaal en tijd ter beschikking wilden stellen om Steve en zijn gezin te helpen.

Op 12 november kwamen deze vrijwilligers opdagen op de boerderij van de familie Wollyung. Steve wees hen aan wat er nog geoogst moest worden, zegden samen een gebed op en algauw waren ze op het veld aan het werk.

Steve was compleet overweldigd over het aantal mensen dat hem kwam helpen. “Ik kon het niet geloven toen ik iedereen daar zag. De steun is echt overweldigend. Wat we ook nodig hadden, ze brachten het.”

Samen waren ze om 17 uur al klaar – nadat ze 18.463 korenmaten geoogst hadden – iets waar Steve normaal een volle week over doet!

De steun voor de familie betekende echter veel meer dan alleen maar de oogst. Het gebouw waar de begrafenisplechtigheid plaatsvond was te klein en de rijen sympathisanten en vrienden stonden buiten rijen dik aan te schuiven.

“Wollyung is zo een hardwerkende kerel die alles zou doen voor zijn vrienden”, zei Dan Weiler, een andere vriend van de familie. Voor de meeste leden van de gemeenschap was er geen enkele aarzeling om de familie Wollyung te helpen omdat ze zo geliefd zijn. Hoewel de familie Wollyung erg blij is met de hulp, zal het de pijn van het verlies van hun Ayla nooit helemaal wegnemen.

Steve hoopt dat hun situatie dergelijke tragedies in de toekomst kan vermijden. “Rond Halloween spelen heel wat kinderen in het hooi en tussen het graan, en het lijkt allemaal zo leuk en onschuldig. Maar we moeten hen leren dat een boerderij een plaats is waar ernstig werk wordt geleverd en dat het gevaarlijk kan zijn.”

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Liftable