Buschauffeur tilt een doodsbange jongen op. Seconden later filmt de camera een nachtmerrie.

De schoolbus had verschillende kinderen aan boord toen het gebeurde.

De camera registreerde hoe de buschauffeur naar een 5-jarige jongen snelde en hem optilde. Het was de ergste nachtmerrie van elke ouder.

In april 2016 legde een camera van een schoolbus in Oklahoma iets vreselijks vast. Buschauffeur Ginger Maxville dacht dat haar een doodgewone dag te wachten stond, maar ze vergiste zich schromelijk.

De kinderen op haar bus waren aan het spelen, lachen en gedroegen zich zoals kinderen dat doen. Niets speciaals.

Maar dan merkte Ginger dat er iets niet klopte.

Ze hoorde een geluid dat ze nooit zal vergeten. Een vijfjarige jongen had een muntstukje ingeslikt – en hij was aan het stikken.

Het belangrijkste op dat moment is om het object zo snel mogelijk uit de keel te krijgen, zelfs als het kind al flauwgevallen is.

De meeste mensen zouden de kalmte niet kunnen bewaren. Maar Ginger panikeerde niet. Ze hield het hoofd koel en zette de bus meteen aan de kant. Ze ging naar de doodsbange jongen toe en tilde hem met beide handen op.

De andere kinderen op de bus konden alleen maar hulpeloos toekijken hoe het leven van hun klasgenootje aan een zijden draadje hing.

Ginger voerde het Heimlich manoeuvre uit en kreeg het muntstukje uit de keel van de jongen. En dat redde hoogstwaarschijnlijk zijn leven.

Het hele tafereel werd vastgelegd door de camera van de bus en daardoor werd Ginger een lokale held.

Kinderen zijn kinderen, en of je nu ouder bent of niet, een cursus EHBO komt altijd van pas. Het kan een leven redden!

Bekijk de beelden hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Newsner