De 24-jarige verbergt 6 maanden haar “schoonheidsfout” voor haar vriend. Op deze foto ziet hij het.

Eigenlijk is de Amerikaanse Meagan Barnard een heel normaal meisje. Maar toen ze 15 werd, merkte ze dat er iets niet klopte. Lichaamsveranderingen tijdens de pubertijd zijn niet ongewoon, maar de zwelling in haar rechterbeen baart Meagan zorgen. Artsen vermoedden een ontstoken enkel en gaven haar aspirine. Maar twee weken later zag haar been er nog slechter uit.

bikini1

Meagan lijdt aan lymfoedeem: een chronische ziekte van de lymfevaten die leidt tot waterophoping in het weefsel. In het been van Meagan zit tot drie liter water. Voor de tiener is de ziekte een vloek: “Het leek wel op mijn leven op 15 jaar voorbij was” herinnert Meagan zich. Op school werd ze gepest, noemt men haar “Michelin-mannetje” en ze denkt zelfs aan zelfmoord. Ze schrijft een afscheidsbrief aan haar vader, maar gelukkig verloopt alles heel anders.

bikini2

Nadat ze 9 jaar met haar lot geleefd had, besluit Meagan in het offensief te gaan en haar lichaam zelfbewust openbaar te tonen. Hoewel haar been vaak tot het dubbele is opgezwollen poseert ze in 2016 voor een modellen fotoshoot. Niet alleen vrienden en familie, maar ook haar vriend is verrast: 6 maanden lang had Meagan haar rechterbeen voor hem verstopt. “Ze was zeer voorzichtig” herinnert haar vriend zich. Tijdens het televisiekijken verstopte ze zich onder een deken, deed het licht uit of sloot de deur om haar ziekte te maskeren.

bikini3

Als Meagan haar vriend uiteindelijk vertelt over haar “gebrek” is hij zeer verrast, maar tegelijk ook blij met dit vertrouwensbewijs. Hij is helemaal niet afgeschrikt, maar integendeel trots op zijn sterke vriendin en de adembenemende foto’s van de fotoshoot doen zijn adem stokken:

bikini4

Met haar werk als model en blogster breekt Meagan een lans voor patiënten die aan lymfoedeem lijden en voor alle mensen die zich voor hun lichaam schamen.

bikini5

Van de zelfzekerheid van Meagan kunnen we allemaal iets leren. Haar been valt op de foto’s alleen op als men het weet. En hoe dan ook: ware schoonheid zit in de kleine gebreken!

DEEL deze moedige vrouw en wondermooie foto’s met iedereen die je kent!