De 7-jarige stuurt een pakje naar Azië. 12 jaar later krijgt hij een bericht dat zijn lot zal veranderen.

De Filipijnse Joana Marchan en de Amerikaanse Tyrel Wolfe kenden elkaar nog niet toen hun liefde bezegeld werd. Toen hij 7 jaar oud was, stuurde Tyrel Joana een cadeautje in een schoenendoos in het kader van een actie van de liefdadigheidsorganisatie “Samaritan’s Purse.”

Bedoeld als kerstcadeau voor arme kinderen, veranderde deze gift het leven van de kleine Joana: “Die schoenendoos had een grote invloed op mijn leven en van mijn familie. Daarom wilde ik Tyrel bedanken en probeerde ik hem op Facebook te vinden”, zei Joana.

Ze had een foto van Tyrel – met naam en adres. Ze stuurde hem een dankbrief die hem echter nooit bereikte.

Een jaar geleden vond ze hem echter op Facebook en stuurde hem een vriendschapsverzoek, dat hij echter weigerde. Ze probeerde het nog een keertje, waarop Tyrel haar vroeg van waar ze hem kende. Ze vroeg hem of hij zich de organisatie “Samaritan’s Purse” herinnerde, en schreef dat ze van hem een schoenendoos kreeg. De inmiddels volwassen jongen was begeesterd.

De ouders van Tyrel waren sceptisch en vroegen hun zoon om wat door te vragen over de bewuste doos. Zijzelf wist niet meer precies wat er allemaal in de schoenendoos zat, maar kon wel een beschrijving geven.

Er ontstond een Facebookvriendschap en de twee begonnen elkaar elke dag te schrijven. Na enige tijd boekte Tyrel een vlucht naar Manila om Joana persoonlijk te leren kennen.

“En toen zag ik haar. Haar prachtige glimlach sprong er echt uit en was overweldigend. En ik dacht bij mezelf, ‘Mijn God, is dit een droom?’”, herinnert Tyrel zich. Het volgende jaar zou hij nog twee keer naar de Filipijnen vliegen.

Tussen de twee groeide echte liefde. Uiteindelijk vroeg Tyrel aan de vader van Joana de hand van zijn dochter. En zo zouden de twee vijf maanden later in de tuin van de ouders van Tyrel trouwen. Als trouwcadeaus mochten alleen schoenendozen meegebracht worden die dan aan de liefdadigheidsinstelling voor arme kinderen geschonken zouden worden.

In de onderstaande video kan je meer leren over dit buitengewone liefdesverhaal. Ondertussen wonen de twee samen in een mooi huis en een kindje in Idaho. Hoe romantisch!

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Elite Readers, Facebook en YouTube