De achtergelaten baby wachtte een bevriezingsdood. De zwerfkat die in actie kwam wordt nu door de hele wereld geprezen!

Zwerfkat Masha vond deze baby, een 12 weken oude jongen, die in een kartonnen doos in een straat in Obninsk, Rusland, was achtergelaten. Toen Masha in de doos sprong, verwarmde ze de baby met haar vacht en miauwde ze naar voorbijgangers, volgens een artikel in Central European News.
Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis redde de kat deze jongen van een bevriezingsdood in de winterkou, omdat zo’n kleine baby niet langer dan een paar uur in deze temperatuur zou overleven.

20-1-Bebis

Irna Lavorna, die in de straat woont waar de baby te vondeling werd gelegd, zag de dakloze kat en hoorde haar miauwen. Ze dacht dat de kat Masha gewond was, maar toen ze ging kijken ontdekte ze een baby in de doos.
” Masha nam de moederrol over en ze wilde de babyjongen beschermen”, vertelt Irna in een interview.

28-3-Katt-frusen-bebis1

De baby werd met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht, en bleek na een onderzoek helemaal gezond. De kat Masha liet de baby maar moeilijk los vertelden de broeders aan Ruptly Video Agency. Enkele straatbewoners hebben ook gezien dat Masha nog uren zat te wachten op straat toen de ambulance was vertrokken.
Gelukkig werd Masha goed opgevangen door haar omgeving en beloond voor haar geweldige actie. Nu moeten we maar hopen dat ze zelf ook een echt tehuis krijgt, dat is toch wel het minste wat ze verdient! Deel dit opmerkelijke verhaal met je vrienden als je het ook zo’n mooi verhaal vindt.