De baby komt dood ter wereld. De dokter haalt diep adem en gaat aan het werk.

Prescila Catarinim had een zware en gecompliceerde zwangerschap achter de rug als ze in het Lobo Municipal Hospital op de Filipijnen eindelijk aan het bevallen was.

De baby van Prescila is al twee weken overtijd. Toen het meisje met de hulp van Dr. Drolah Sanchez eindelijk ter wereld kwam, werd de grootste angst van de aanwezigen werkelijkheid: de baby ademende niet, had geen polsslag en vertoonde geen tekenen van leven. Het meisje werd dood geboren.

Birth

Dr. Sanchez is geschokt, maar hij wil het meisje niet zomaar opgeven en gaat meteen aan het werk. Hij begint haar meteen te reanimeren – wat bij een zo fragiel baby’tje geen evidente procedure is.

Maar na 15 minuten reanimeren klopt het hartje van het kindje nog altijd niet. Dr. Sanchez staat op het punt de hoop te verliezen, maar hij wil het slechte nieuws niet brengen aan de familie die buiten bang staat te wachten. Dus werkt hij ijverig verder en klopt herhaaldelijk op het ruggetje van de baby om zijn longen vrij te maken. De baby geeft echter nog steeds geen enkel teken van leven.

Tien lange minuten later willen de artsen opgeven, als dan uiteindelijk toch het ongelofelijke gebeurt: het kleine meisje opent plotseling de ogen en haalt voor de eerste keer diep adem.

Life heart beat

De opgeluchte arts heeft geen enkele verklaring voor de plotseling wederopstanding van het kindje. Het is een wonder!

De geboorte werd op video vastgelegd en daarom kunnen we genieten van het moment waarop de baby tot leven gewekt wordt – zie onderaan dit artikel.

Dr. Sanchez wilde eigenlijk haar loopbaan als dokter opgeven, maar door wat er die dag gebeurde, besliste ze anders. Ze wil haar werk verderzetten en nog zoveel mogelijk levens redden.

De gelukkige familie van het meisje besloot haar – naar moeder Teresa – Maria Teresa te dopen.

Wat een mirakel en wat een opluchting! Hopelijk heeft Maria Teresa in haar verdere leven nog zoveel geluk en doorzettingsvermogen!

DEEL dit kleine mirakel met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: ABS en Hefty