De jongen komt gevaarlijk dicht bij het been van het paard. Maar wat de moeder dan filmt, kan ze bijna niet geloven.

In Israël neemt een moeder haar kleine jongen mee naar een manege. De knaap komt dicht bij het paard om deze te aaien. Wat er dan gebeurt, moet de moeder gewoon op video vastleggen.
paardenjongen
De jongen lijdt aan het Turner Syndroom. Dat is een genetisch defect, wat tot een geestelijke handicap, hartfalen en groeivertraging kan leiden. De kleine man is erg hartelijk en liefdevol, maar weet vaak niet goed hoe hij contact met mensen kan maken. Maar van de reactie van het paard is de moeder, die zelf sinds 15 jaar met paarden werkt, zonder meer onder de indruk. “Het paard had mijn zoon toegestaan om dichterbij te komen. Als hij zijn been omarmde, durfde het paard zich niet te bewegen. Het leek wel alsof hij bang was om het kind pijn te doen.”

Normaal gesproken zijn paarden uiterst schuchtere dieren, die snel schrikken van onbesuisde bewegingen van bijvoorbeeld kinderen. Maar de moeder gelooft, dat het paard voelde, dat de kleine man niets slechts wilde doen en dat hij gewoon enthousiast was om voor de eerste keer in zijn leven een paard te kunnen zien.