De motorbende wachtte 5 dagen lang voor de supermarkt. De zesde dag kopen ze alle 200 fietsen uit de winkel – want ze plannen een speciale verrassing.

De bikers van de plaatselijke Hells Angels in het Californische Fresno boezemen met hun grote motoren, spiegelende zonnebrillen en lederen laarzen op het eerste gezicht angst in. De klanten van de supermarktketen Walmart keken hen achterdochtig aan toen ze vijf dagen voor Black Friday op de parking postvatten. Op die dag, traditioneel een week na Thanksgiving in november, worden in de VS traditioneel grote kortingen gegeven. Dat zorgt altijd voor lange rijen in de winkels. De bikers willen echter het zekere voor het onzekere nemen en kamperen al dagen voordien voor de winkel – en om een heel goede reden.

Van zodra de deuren op Black Friday openen, nemen de mannen elke fiets uit de winkel, 200 stuks in totaal. Maar niet voor hun kinderen of om niet-gemotoriseerde tweewielers aan te werven. De bikers schenken de gekochte fietsen aan de organisatie “Poverello House”, die zich om arme en dakloze families ontfermt. Al 16 jaar lang doet de motorbende zo de kinderogen uit de buurt stralen.

“Als een kind vol vreugde op z’n fiets rondrijdt – geen geld van de wereld kan me zo gelukkig maken als deze aanblik”, aldus een weldoener in leder. DEEL deze geweldige actie met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: LittleThings