De orca is al 6 jaar gevangen. Maar wat er bij deze dolfijnenshow gebeurt, schokt dierenexperts.

De orka Morgan werd in 2010 in slechte gezondheid gevonden voor de Nederlandse kust. Maar in plaats van hem terug in vrijheid te stellen, eindigde het zeezoogdier in het Loro Parque op de Canarische eilanden waar hij met andere orka’s in shows moet optreden. Voor de hoog intelligente dieren, de op een dag normaal 160 km afleggen, is het leven in een waterbekken een pure kwelling. Maar nu vertoont Morgan gedrag dat dierenexperts zwaar choqueert.

orka1

Na een van de opvoeringen gooit Morgan zich uit het water net zoals hij dat tijdens de shows ook moet doen. Maar in plaats van opnieuw in het zwembad te glijden, blijft de orka gedurende 10 minuten op het droge liggen. Absoluut geen gewoon en gevaarlijk gedrag voor de dieren, die liever slapend zwemmen omdat hun organen op het droge door hun eigen lichaamsgewicht verpletterd kunnen worden. De onderstaande opnames tonen de schokkende scène.

orka

Terwijl sommigen zelfs van zelfmoord gewag maken, is het niet abnormaal dat orka’s in gevangenschap agressief of zelfdestructief gedrag vertonen. Zo ramde Morgan eerder al met zijn hoofd tegen een metalen rooster om in een groter waterbekken te kunnen geraken. Dierenactivisten pleiten er al jarenlang voor om orka’s niet in gevangenschap te houden en van hun vrijheid te laten genieten.

DEEL deze schokkende video met iedereen die je kent!