De puppy is al in het eindstadium, maar het meisje laat hem gewoonweg niet los. Dit is pas ECHT ware dierenliefde.

In de steden van Turkije leven er ontelbare straathonden. Als de drievoudige moeder Mary met haar gezin van de Verenigde Staten naar Ankara in Turkije reist om er als dierenarts aan de slag te gaan, weet ze niet wat haar te wachten staat. Als ze met haar dochters in een dierenasiel begint te werken, is ze echt geschokt van de taferelen die ze aantreft.

puppy1

In het dierenasiel zijn meer dan 4000 honden gehuisvest, velen van hen zijn verwaarloosd en ondervoed. In verschillende kooien zitten tot 20 honden opeengepakt. Er is niet voldoende hondenvoer om alle honden te voederen. Het weinige eten dat er is, is slechts een druppel op een hete plaat.

puppy2

Tijdens hun rondgang stoot het gezin op vier puppy’s die bijna door de andere honden vertrappeld werden. De puppy’s zijn besmet met de hondenziekte – een virale infectie die vaak bij huishonden voorkomt. Het eindstadium van deze ziekte wordt gekenmerkt door verlammingsverschijnselen en stuiptrekkingen. De pups zijn ondertussen in deze laatste fase van de ziekte en hun overlevingskans bedraagt slechts 20 %.

puppy3

Maar Maria en haar dochters krijgen het niet over hun hart om de puppy’s zomaar aan hun lot over te laten. Ze nemen de puppy’s mee naar huis, zodat de hondjes tenminste niet op deze ellendige plek zouden moeten sterven.

puppy4

Drie van de vier puppy’s sterven al zeer snel. Maar de vierde puppy schijnt langer dan zijn broertjes en zusjes te overleven. Maria en haar dochters dopen hem Faith (Geloof). De puppy vecht dapper tegen de infectie en maakt haar naam helemaal waar.

puppy5

Algauw had het weesje de ziekte helemaal overwonnen. Faith loopt dol van vreugde door het huis alsof ze nooit anders had gedaan. Alleen wanneer ze te eten krijgt, wordt ze rustig, want het lijkt wel of ze de hongersnood in asiel nooit zal kunnen vergeten.

puppy6

Maar bij deze familie ontbreekt het de dappere hond aan niets. Faith heeft bij haar redders een nieuwe thuis gevonden. Helemaal verwend en gepamperd begeleidt de kleine Faith de familie uiteraard terug mee naar de Verenigde Staten. Hieronder kan je genieten van de video over de lotgevallen van Faith.

Het lot van zwerfhonden is echt wreed. In vele landen worden schijnbaar hopeloze gevallen als Faith zonder verpinken gedood. Je kunt weliswaar niet alle dieren redden, maar je kunt toch minstens proberen. Maria en haar dochters toonden aan dat het meer dan de moeite waard is! Als jij er ook zo over denkt, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!