De vliegtuigpassagiers werpen de 3-voudige moeder hatelijke blikken toe omdat haar kinderen huilen. Totdat deze jongedame ingrijpt.

Kesha Bernard zit op het vliegtuig van Seattle naar Denver. De fotografe en tweevoudige moeder maakt van dichtbij mee hoe de andere passagiers reageren als de huilende kinderen van een andere passagier maar niet rustig willen worden. Wat ze in het vliegtuig ervaart, schetst ze op Facebook:

“We zitten met z’n allen in een overvol vliegtuig. En een baby begint te huilen. Ik ben aan het gehuil van kinderen gewend en stoor me er niet aan. Alle anderen begonnen zich te ergeren en te mompelen. Dan begonnen nog twee andere kinderen te huilen terwijl hun moeder probeerde om het kleinste kind de gordel vast te doen. Maar wat er vervolgens gebeurde kan ik niet negeren.

Een vrouw doet haar beklag bij de moeder en vraagt dat het kind zou ophouden om tegen haar stoel te schoppen. Dan draait ze zich om en grijpt het been van het meisje vast. Tijdens dit alles stond de stewardess gewoon toe te kijken en deed niets. Ik draai me om en zie dat iedereen de moeder met haar drie kinderen zit aan te staren … een huilend kindje, een huilende baby en een ouder kind. Een volwassen vrouw houdt haar handen over haar oren en werpt de moeder gemene blikken toe. Ik kan de moeder simpelweg niet alleen laten lijden, sta op en vraag of ze hulp nodig heeft. Ze drukt meteen haar baby in m’n armen. Ik ging neerzitten voor het opstijgen en de baby hield meteen op met huilen. Nu zit ik hier en houdt deze schattige, slapende baby vast.

Wat ik wil zeggen: wees beleefd en attent. Als iemand hulp nodig heeft, help hen dan in godsnaam. Met ergeren en mompelen bereik je niets, afgezien dan van het feit dat de persoon zich nog slechter voelt. Help gewoon … dat maakt de dingen een stuk eenvoudiger.”

Deze moeder kon zich maar al te goed inleven van de moeder met haar huilende kinderen. Haar Facebookpost, waarin ze oproept tot begrip en naastenliefde, werd ondertussen al meer dan 100.000 keer gedeeld. Velen van ons vergeten één ding: we zijn allemaal kind geweest, en kinderen zijn nu eenmaal nog niet zo geduldig, opgeleid en stil als volwassenen.

DEEL haar boodschap op Facebook!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Bored Panda