De vrouw heeft haar weeën als ze in de naastgelegen kamer geschreeuw hoort. Zonder te aarzelen staat ze op en snelt te hulp.

Een geboorte is altijd een wonder en vaak ook een zeer chaotische ervaring met tal van onvoorziene omstandigheden. Wat er gebeurde toen de toegewijde gynaecologe en vroedvrouw Amanda Hess uit Kentucky zich op de geboorte van haar tweede kind voorbereidde, is ronduit ongelofelijk.

Toen de weeën van Amanda in het Frankfort Regional Medical Center ingeleid werden, hoorde ze in de naastgelegen kamer een vrouw krijsen. De vrouw in de naburige kamer onderging een gecompliceerde bevalling, en de baby moest onmiddellijk gehaald worden. De arts van dienst was onderweg, maar Amanda twijfelde geen ogenblik. Ze trok handschoenen en een schort, ging naar de naastgelegen kamer en zette zich meteen aan het werk.

Enkele ogenblikken nadat ze het kind van de andere vrouw ter wereld had gebracht, begonnen ook haar weeën in alle hevigheid op te spelen.

Sin título

“Ik wilde altijd tot laat in mijn zwangerschap werken”, lacht ze. “Maar dan werd het letterlijk tot de laatste seconde.” De twee moeders en hun beide kinderen zijn gezond en wel.

De andere moeder, Leah Halliday Johnson, merkte tijdens de bevalling uiteraard niet dat de helpende arts zelf ook op het punt stond om te bevallen. Pas als alles achter de rug was, leerde ze wat voor ’n bovenmenselijke inspanning Amanda geleverd had.

Amanda zelf blijft er erg gelaten bij. “Ik breng elke dag baby’s ter wereld”, verklaart ze bescheiden.

Wat een geweldige prestatie! Deze vrouw is werkelijk dokter met hart en ziel!

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Bustle