Deze artiest kwam 4 geleden te overlijden. Vandaag, maakt dit nummer mij nog steeds vrolijk!

In 1966 wervelden de Monkees op ons televisiescherm en stolen de harten van ontelbare kijkers. Ondanks de kritiek van journalisten dat ze geen “echte band” waren, braken ze hit na hit alle records, en verkochten in de zomer van 1967 zelfs beter dan de Beatles en de Rolling Stones.

rolling-stones

Hoewel ikzelf lang nadat hun laatste optreden werd uitgezonden ben geboren, werd ik toch verliefd op deze waanzinnige band toen ik hen als tiener ontdekte. Terwijl andere jongeren van mijn leeftijd naar Britney Spears en Beyoncé, ging ik met mijn moeder naar de reünie tournee van de Monkees kijken, waar ik zelfs het geluk had om Davy Jones te ontmoeten. Hij was niet zo aardig en charmant zoals in de oude optredens die ik van hem had gezien en het blijft een van de hoogtepunten in mijn leven.

De Engelse frontman begon in West End Londen en later op Broadway als de Artful Dodger in Oliver. Ik was toen nog een tiener, maar Jones droomde ervan om jockey te worden voor hij beroemd werd. Zijn plotse overlijden liet een diepe leegte na in de legendarische band die later dit jaar haar 50e verjaardag zal vieren. Groepslid Mike Nesmith beschreef Jones “Voor mij was David de Monkees. Zij waren zijn band. Wij waren zijn helpers.”

Laten we Jones herinneren met het prachtige nummer “Daydream Believer.”

En vergeet deze video vooral niet te DELEN met je vrienden!