Deze babyfoto’s zijn ronduit schokkend! Maar alle ouders moeten dit weten. Kinderen kunnen er aan overlijden.

Claire Henderson kon nauwelijks wachten tot haar dochter Brooke eindelijk geboren zou worden. Vol ongeduld wachtten zij en haar echtgenoot op de blijde gebeurtenis. De baby kwam een maand te vroeg op de wereld en wanneer de familieleden van het kleintje haar willen bezoeken gebeurt er iets opmerkelijk.

baby1

Het gaat er hartelijk aan toe in het gezin Henderson wanneer iedereen de kleine Brooke begroet en knuffelt. Maar dit zou een onaangename verrassing opleveren:

Brooke, de lieve baby, krijgt vreselijke uitslag, koortsblazen en opgezwollen lippen. Claire herinnert zich: “Toen ik vier maanden zwanger was deelde een vriend van mij een foto op Facebook. Het ging over het gevaar van koortsblaasjes bij baby’s.”

baby2

Een van de vele familieleden moet een ziekte overgedragen hebben toen hij of zij Brooke kuste. Het virus dat zo in haar lichaampje sloop kan gevaarlijk zijn: het Herpes Simplax Virus (HSV-1). Mama Claire spoedde zich naar het ziekenhuis, waar de dokters haar inderdaad bevestigden dat ze deze ziekte zeer ernstig moest nemen.

Brooke heeft koortsblazen in de hals en op de lippen en er wordt getest of ze geen beschadiging aan de hersenen of aan de lever heeft opgelopen. “Als ze niet behandeld wordt, zal de ziekte zich uitbreiden over haar hele lichaam wat in het slechtste geval zeer gevaarlijk kan zijn” zeiden de artsen.

baby3

Dr. Bonnie Maldonado is professor in het kinderziekenhuis van de Stanford Universiteit. Ze vertelt ons dat dit uiterst zeldzaam is, maar wanneer het voorvalt, is het erg gevaarlijk. Wanneer dit gebeurt tijdens de eerste levensmaand dan kan dit zware neurologische schade veroorzaken en kan de baby zelfs sterven. De meeste baby’s hebben echter antistoffen van hun moeder ontvangen en zijn daarom niet in gevaar.

“Het is één van die ziekten, waaraan wij bijzondere aandacht besteden, maar uiterst zeldzaam zijn” zegt Dr. Maldonado. Beide virussen, HSV-1 en HSV-2, kunnen door de moeder aan het kind worden doorgegeven. Maar Brooke had geluk: Het kleintje moest maar vijf dagen in het ziekenhuis verblijven en kreeg via een infuss antilichaampjes tegen het virus toegediend.

baby4

Om andere moeders te waarschuwen, plaatste Claire haar verhaal op Facebook. Deze belangrijke waarschuwing werd al meer dan 35.000 keer gedeeld. “We willen mensen echt waarschuwen om hun baby’s niet te laten kussen in de eerste maand” zegt Dr. Maldonado.

Claire is verbaasd dat haar verhaal al zoveel keer werd gedeeld. Wereldwijd krijgt ze positieve reacties op haar bericht. “Ik hoop echt dat ik de problematiek onder de aandacht heb kunnen brengen en dat moeders de symptomen snel herkennen om het leven van hun baby te redden.”

baby5

Dat is net de reden waarom het zo belangrijk is om dit bericht te DELEN met iedereen die je kent!