Deze briljante vrouw bouwde zich een huis alleen met containers. Als je het vanbinnen ziet … Wauw!

Claudie Dubreuil werkt voor een Canadees bouwbedrijf. Maar voor haar eigen droomhuis haalde ze het beste uit zichzelf naar boven.

Dag in dag uit bouwt Claudie huizen voor anderen. Daarbij is ze gebonden aan een strikt budget en kan ze haar creativiteit niet altijd de vrije loop laten gaan. Voor haar eigen huis zouden er geen beperkingen zijn.

Haar eigen droomhuis moest heel bijzonder worden. Tijdens een wandeling in de haven van Montreal viel haar aandacht op een paar afgedankte zeecontainers. Toen stond haar besluit vast.

Dit zou haar huis worden! Ze kocht 4 oude containers en liet deze naar haar eigendom overbrengen. De containers werden opgehaald met zware vrachtwagens. Toen ging ze aan het werk!

Aan de buitenkant werden de containers bekleed met grenen hout. Dit is zeer robuust en bestand tegen de Canadese weersomstandigheden. Na slechts zes weken was de gevel klaar.

Vanbinnen werden de containers grondig gereinigd en ontdaan van alle mogelijk giftige stoffen. Dan kon ze aan het interieur beginnen, wat aanzienlijk meer tijd in beslag nam.

Maar het resultaat mag er zijn: Grote ramen die voor een natuurlijke lichtinval en een bijzondere atmosfeer zorgen.

En door het klassieke gekartelde patroon van de container krijgt het interieur een tijdloos en dynamisch tintje. Hier verveel je je geen ogenblik!

Haar kantoor wordt gedomineerd door de oorspronkelijke wijnrode kleur. Hier wilde Claudie laten zien hoe het allemaal begon.

Een wenteltrap leidt naar de bovenverdieping. Hier is genoeg ruimte voor een badkamer en een keuken.

De keuken is volledig ingericht. Hier zou je als kok meteen aan de slag willen gaan!

Professioneel gasfornuis, een grote koelkast en dampkap – hier wordt koken echt leuk!

Maar als je de rest ziet zal je helemaal aan de grond genageld staan. Hier zien we de combinatie van slaap- en badkamer, iets waarvan Claudie altijd al gedroomd had.

Het vrijstaande bad is hier uiteraard het hoogtepunt. En daar recht tegenover hebben we het terras met zomerdouche! WAUW!

Er was zelfs nog ruimte voor een klein gastentoilet. De ruimte wordt werkelijk optimaal benut!

Dit is een huis dat je wellicht nergens anders ter wereld zal terugvinden. Zeer sterk gedaan Claudie!

Soms moet je je dromen gewoon in dromen omzetten. Dan krijg je vleugels en ben je in staat om iets heel bijzonder te verwezenlijken!

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: SubUrbanMen