Deze foto van 2 doodgewone jongetjes gaat opeens viraal. DIT is de reden waarom…

Een Facebook bericht van een moeder, Lydia Rosebush, ging de afgelopen dagen de hele wereld over! Lydia plaatste het in eerste instantie voor haar vrienden en familie, maar het werd snel door anderen opgepikt. Binnen no-time was het meer dan 42.000 keer gedeeld!

Als je het leest, snap je meteen waarom! Op de onderstaande foto zie je Jax (links) en zijn beste maatje Reddy (rechts). Zoals je ziet heeft Jax een wilde kuif, en zijn moeder wilde daar wat aan veranderen.

Na de afbeelding volgt het bericht van moeder.

Bron: https://www.facebook.com/lydia.rosebush

 

Dit is wat moeder op Facebook schreef:

Vanmorgen hadden Jax en ik het over zijn wilde kapsel. Ik vertelde hem dat hij dit weekend nog naar de kapper moest. Meteen zei hij dat hij zijn haar heel kortgeschoren wilde, zodat hij eruit kon zien zoals zijn beste maatje Reddy. Hij vertelde me dat hij niet kon wachten om op maandag naar school te gaan met dit kapsel, zodat de docenten geen onderscheid meer konden maken tussen hem of Reddy!

Hieronder zie je een foto van Jax en Reddy, en ik weet zeker dat jullie de overeenkomsten kunnen zien. Als dit geen bewijs is dat haat en vooroordelen aangeleerd gedrag is, weet ik het ook niet meer. Het enige verschil wat Jax ziet tussen hem en zijn maatje zag, was hun kapsel. Hij heeft het zelfs nooit over Reddy’s donkere huidskleur gehad.

Ik dacht bij mezelf: met alle haat en nijd in de wereld tegenwoordig, kan deze 5-jarige knul ons wel een lesje leren.

Bron: https://www.facebook.com/lydia.rosebush

Deze foto en Jax’ geweldige actie, bewijzen maar weer eens de onschuld van kinderen. Eén ding is zeker: Wij volwassenen kunnen heel veel van kinderen leren!

Spreid het woord! En deel dit bericht verder!

Bron: hetdelenwaard.nl