Deze hond blaft ’s nachts tevergeefs om z’n baasje. Daags nadien is iedereen sprakeloos.

Honden worden vaak gezien als de beste vriend van de mens – terecht, hoe dit verhaal op droevige wijze aantoont. In Merauke, een stad in Indonesië, was een viervoeter zijn baasje Achy Wijaya trouw en redde hem ’s nachts van een groot gevaar. Op een nacht hoorde hij zijn hond luid blaffen, maar dacht er verder niet over na. De trouwe viervoeter wilde zijn baasje meerdere keren waarschuwen. Hoewel Achy niet was opgestaan om op onderzoek uit te trekken, heeft dit geblaf toch zijn leven gered.

“We moeten voorzichtiger zijn omdat dieven alsmaar driester te werk gaan. Enkele dagen geleden werd ons huis diep in de nacht het doelwit van dieven. Een poging om in te breken mislukte omdat onze hond niet ophield met blaffen”, schrijft Achy op Facebook.

Uit wraak voor de verijdelde inbraak vergiftigden de inbrekers de trouwe viervoeter, die het echter nog tot de volgende ochtend uithield. Achy trof zijn hond aan met schuim in de mond en hij braakte terwijl hij zijn laatste ademhalingen uitblies.

“We wilden hem nog naar de dierenarts brengen. Maar hier zijn dierenartsen voornamelijk gespecialiseerd in vee. Bovendien was het zondag en was de kliniek gesloten”, zegt Achy.

“We probeerden om het gif te verwijderen door hem een mengeling van melk, olie en kokoswater. Helaas mocht niets meer baten.”

De familie bleef tot op het laatste moment bij de dappere viervoeter. Achy maakte een video van de laatste momenten ter herinnering aan zijn offer. Nadat zijn trouwe vriend overleed, begroeven ze hem in de tuin van zijn huis.

Dit verhaal moet een waarschuwing voor alle hondenbezitters zijn om het geblaf van hun hond altijd ernstig te nemen. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om een onderscheid te maken tussen belangrijk en onbelangrijk geblaf, maar voorzichtigheid is geboden.

De hond van Achy kon hem minstens voor een groot onheil behoeden – en tegelijk aan de wereld tonen wat voor een edel en trouw hart een hondenhart toch is.

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Elite Readers, Epochtimes, Achy-Wijaya