Deze hond werd misbruikt, was verlamd en werd voor dood achtergelaten. Kijk nu hoe ze veranderd is!

We kunnen conflicten tussen mensen beter begrijpen dan conflicten tussen mensen en dieren, en daar is een heel goede reden voor. Je moet al een heel duivelse en gestoorde persoon zijn als je in staat bent om arme, weerloze dieren te misbruiken.

Dat is waarom de eerste weken van het leven van Harper zo ongelooflijk zijn. Harper, die maar een paar weken oud was, werd door haar baasje in een vuilniszak gedumpt, om zo een langzame dood te sterven, maar gelukkig kreeg ze een tweede kans met de hulp van enkele zachtaardige vrienden.

misbruikt

In de vroege namiddag werd Harper naar Erica Daniel gebracht, een medewerker van Dolly’s Foundation, een opvangcentrum voor pitbulls. De vrouw die Harper gevonden had, informeerde Erica dat ze gezien had hoe een man een doos met puppy’s langs de kant van de weg verkocht en zette zich aan de kant om een kijkje te nemen.

Terwijl ze naar de puppy’s keek, merkte ze een zak op. Er kwam geluid uit de zak. Toen ik hem vroeg wat er in de zak zat, weigerde hij te antwoorden. Een beetje bezorgd nam ze de zak en was geschokt toen ze een puppy aantrof, nog half in leven, gewoon tussen het afval.

Na onderzoek oordeelde de dierenartsen dat Harper aan het Zwemmer Puppy Syndroom leed, een toestand waardoor een puppy zijn hoofd of pootjes niet kan bewegen.

Het Zwemmer Puppy Syndroom is geen ziekte, het is een symptoom dat geassocieerd wordt met andere gezondheidsproblemen bij jonge honden, en in het geval van Harper, zou het afkomstig zijn van andere hersenafwijkingen en een hartaandoening.

Haar lot leek twijfelachtig, want de meeste medewerkers, ook Erica, verwachtten euthanasie als enige uitweg, maar iets in de geest van de hond gaf het personeel hoop. Ze beslisten dat Harper een vechter was en in staat zou zijn om voor haar leven te vechten.

Erica contacteerde enkele vrienden van een ander dierenopvangcentrum en liet Harper overbrengen. In dit revalidatiecentrum kreeg Harper een behandeling, met inbegrip van massages en hydrotherapie, wat tot opmerkelijke resultaten leidde. Elf weken van behandeling later en Harper kan zwemmen, spelen, en in Erica’s woorden “bijna wandelen als een normale hond.”

Het verhaal van Harper is echt inspirerend: haar leven werd mogelijk gemaakt door het vertrouwen en de goodwill van anderen.

Als jij, of iemand die je kent, weet heeft van dierenmishandeling, neem dan contact op met een van de honderden organisaties in de wereld die werken om deze dieren te redden, te verzorgen en voor hen een thuis proberen te vinden.

Betrek jezelf bij de werking van je plaatselijke dierenasiel en je kunt het leven van honderden dieren zoals Harper veranderen!