Deze vader moet toezien hoe zijn 2-jarige dochtertje verdrinkt. Zijn hartverscheurende verhaal gaat door merg en been. Wat verschrikkelijk!

Wat deze vader uit München enkele dagen geleden onderweg naar zijn werk meemaakte, zal hem nooit meer loslaten. Op zijn Facebookpagina post hij een aantal regels die recht door het hart gaan. Meer dan 34.000 mensen hebben zijn verhaal ondertussen gedeeld en werkelijk iedereen zou dit moeten lezen:

vader

“Ik moet even kort de tijd maken want er moet me iets van het hart dat me diep geraakt heeft. Ik werk voor een groot bedrijf Weilheimer en op onze parkeerplaats staan er wooncontainers voor vluchtelingen. Elke keer dat ik daar ben komt er een Syrische man naar me toe om sigaretten te vragen en deze keer praatten we iets langer dan normaal. Ik wilde weten hoe hij hier was geraakt en dan vertelde hij me zijn verhaal van op de boot dat mij diep schokte.

Hij woonde met zijn vrouw en drie kinderen in Syrië, maar op een dag werd zijn oudste zoon voor de ogen van zijn vrouw en de andere kinderen voor de deur neergeschoten. Hij verkocht al zijn bezittingen en wilde met de boot tot in Europa geraken. Bij de oversteek naar Europa werd zijn 2-jarige dochter (zo oud als mijn dochter) in zee geworpen gewoon omdat ze te hard huilde en de mensen waren bang dat ze ontdekt zouden worden. Zijn dochtertje verdronk … Hij en zijn tweede dochter, die het haalden tot in Duitsland, stellen het goed, maar werden in verschillende vluchtelingenkampen ondergebracht.

Men kan zich niet voorstellen wat deze man, die op huilen stond, heeft moeten meemaken. Wij stellen het allemaal goed, hebben stromend water, elektriciteit, verwarming en niemand komt eigenlijk iets tekort. Het maakt me verdrietig als ik de opmerkingen van mensen lees over hun mobiele telefoon of hun kledij. Mensen klagen erover dat kinderen niet meer kunnen sporten omdat de school is ingenomen door vluchtelingen, enzovoort. Het is schokkend dat mensen alleen maar met zichzelf bezig zijn, terwijl vele van deze vluchteling zo zwaar hebben moeten lijden. Mensen! Ja mensen net als jij en ik … We moeten allemaal blij zijn dat wij het geluk hadden om niet in zo een land geboren te zijn, een land waar mensen gedood worden met wapens. Misschien kijk je wel angstig vanachter het gordijn of er geen vluchtelingen in de buurt zijn, maar zet die ongegrond angst opzij en help mensen die echt hulp nodig hebben!”

Wat een ongelooflijk schrijnend verhaal uit het echte leven gegrepen. En overal om ons heen zijn er mensen die onvoorstelbaar veel geleden hebben. Het is hoog tijd om naar ze te luisteren en te stoppen met klagen zonder dat we de achtergrond van deze mensen kennen. Deze man nam de tijd om naar een vluchteling te luisteren en gaf hem een stem. Helaas stootte hij met zijn verhaal op veel vijandigheid, want na een tijdje moest hij het bericht zelfs van zijn profiel verwijderen. Een reden te meer om deze belangrijke boodschap te DELEN met iedereen die je kent.