Deze vader plaatst een indringende oproep, waarom niemand zomaar een baby zou moeten kussen.

Als men de kleine John ziet, denkt men niet meteen aan iets ergs. John ziet er op het eerste zicht immers uit zoals elke zuigeling. Hij is nog maar enkele weken oud, maar moest al heel wat doormaken. Na een vlekkeloze bevalling verliep de eerste dagen alles perfect normaal. Voor de ouders van John was het al de tweede geboorte en het jonge koppel was er gerust in dat alles zijn gewone verloop zou kennen. Al na drie dagen konden de ouders uit Hamburg het ziekenhuis al verlaten.

baby1

Maar helaas nam het leven van John al na enkele weken een noodlottige wending. De vader van John, Thorsten Schulz, legt op Facebook uit wat er na enkele weken na de geboorte met zijn zoon gebeurde:

“Op de foto zie je mijn zoon John. Op het eerste zicht lijkt hij net als alle andere zuigelingen, maar John heeft in de eerste twee maanden van zijn leven al meer meegemaakt dan ik in 34 jaar.

Ongeveer 14 weken na zijn geboorte begon John onrustig te worden, zich op te jagen en te bibberen. De vroedvrouw nam aan dat het niets erg was, maar raadde toch aan om voor alle zekerheid langs de arts te gaan. ’s Avonds was het echter zo erg met hem gesteld dat we meteen naar het ziekenhuis reden. Hij kwam op de intensive care voor te vroeg geboren baby’s te liggen en kreeg antibiotica toegediend. Na meerdere onderzoeken en 4 lange, ongeduldige dagen volgde dan de diagnose: herpes. John had ergens het herpesvirus opgelopen, wat via zijn bloedbaan in de hersenen was terechtgekomen en grote delen van zijn brein beschadigd had. Na 5 weken agressieve antivirale middelen, hersenscans, echo’s en meer kwam de harde waarheid:

  • Grote delen van Johns hersenen zijn beschadigd.
  • John zal nooit zoals zijn grote broer opgroeien.
  • De ontsteking in zijn hersenen is van die aard dat de artsen er niets tegen kunnen doen.
  • John moet alleen vechten en niemand kan zeggen of hij nog jaren, maanden, weken of dagen zal overleven.

Bijna elke mens draagt het herpesvirus in zich, maar slechts bij weinigen breekt het ook echt uit. Ik wil niemand met de vinger wijzen, maar willen je wel wijzen op het volgende: herpesblaasjes zijn besmettelijk. Blijf van baby’s weg, kijk niet in de kinderwagen, het kan een kind besmetten, ook wanneer het nog zo jong is. Voor John is het te laat. Hij zal nooit weer gezond worden. We willen geen medelijden, we willen iets veel belangrijker: neem deze post ter harte en deel dit bericht met iedereen om te vermijden dat andere kinderen dit ook overkomt.”

baby2

Zijn bericht werd ondertussen al 44.000 keer gedeeld. Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om dit zo openbaar te maken. Het bericht was aanvankelijk alleen bedoeld voor vrienden en familie. Maar het feit dat het bericht zo massaal gedeeld werd, is positief voor de vader: hij ziet zijn bijdrage als een waarschuwing aan alle ouders. Als waarschuwing om herpes af te doen als slechts koortsblaasjes, want voor kinderen is het ronduit levensbedreigend.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!