Deze verpleegster werd altijd gerespecteerd – tot haar schort op een dag de waarheid onthult.

Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw, wordt wel eens gezegd. Maar wat met: achter elke succesvolle dokter staat een geweldige verpleegster?

Mijn moeder is verpleegster en ik herinner me hoe ze elke avond uitgeput thuiskwam. Het is te zeggen, dat geldt voor de weinige keren dat ik nog op was als ze thuiskwam, want doorgaans lag ik toen al lang te slapen.

Zoals zovele verpleegsters, werkte mijn moeder de klok rond.

We prijzen dokters vaak voor hun harde werk, en dat hoort ook, maar we vergeten vaak het harde en belangrijke werk van verpleegsters. Zonder hen zouden de meeste dokters hun werk gewoon niet kunnen doen, en als je dit aan eender welke dokter zou vragen, zouden ze het daar wellicht mee eens zijn.

Daarom, als manier om alle verpleegsters te eren, vinden we het een goed idee om het verhaal van een verpleegster uit Toowoomba, Australië, te delen.

Haar naam is Caitlin Brassington. Op een dag vorig jaar in oktober werd ze echt geraakt door een opmerking die een persoon maakte over “verpleegster zijn.” Ze besloot om er verslag over uit te brengen in een Facebookpost.

Die post werd sindsdien meer dan 5.000 keer gedeeld en verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet.

“’Maar een verpleegster’. Onderweg naar huis na een lange shift stopte ik even in de supermarkt om melk te kopen en een kennis zag. Ze had me nog nooit in uniform gezien en ze zei dat ze niet wist dat ik ‘maar’ een verpleegster was.

Wow! In de 18 jaar dat ik aan het werk ben, heb ik deze zin al veel mogen horen, maar vandaag had ik er genoeg van. Ben ik maar een verpleegster?

Ik heb baby’s helpen ter wereld brengen, onder wie velen die hulp nodig hadden om hun eerste hap adem te nemen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb de handen van patiënten vastgehouden terwijl ze hun laatste adem uitbliezen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb rouwende ouders getroost met het verlies van hun kind en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb patiënten gereanimeerd en terug tot leven gewekt en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik ben de ogen, oren en handen van de dokter om jouw ziekte te genezen en te behandelen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik ben de vertrouwenspersoon van patiënten om hun belangen in de gezondheidssector te verdedigen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik mis kerstdagen, verjaardagen van mijn kinderen en schooloptredens om voor je geliefden te zorgen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik kan bloed nemen, reanimeren en een wonde verzorgen, maar toch ben ik maar een verpleegster.

Ik kan een hartstilstand behandelen bij een pasgeboren baby, een kind en een volwassen persoon en toch ben ik maar een verpleegster. Ik weet welke dosis adrenaline je nodig hebt om je terug tot leven te wekken, maar toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb de ervaring en de kennis die al mensenlevens gered heeft.

Dus als ik maar een verpleegster ben, dan ben ik wel ontzettend trots om er een te zijn!”

Wauw! Over een krachtig statement van een trotse verpleegster gesproken!

DEEL dit om alle hardwerkende en belangrijke verpleegsters te eren. We waarderen alles wat je voor ons doet!

Bron en afbeeldingen: Flickr/COD Newsroom en Newsner