Dit 5-tal zocht een nieuw thuis. Er was echter 1 onwrikbare adoptievoorwaarde: ze wilden bij elkaar blijven


Vijf kinderen uit de Amerikaanse stad Kansas zijn op zoek naar een adoptiegezin. De reden waarom de vijf kinderen niet bij hun biologische ouders kunnen blijven is niet bekend. Wat lijkt op een onmogelijke missie, namelijk een gezin vinden dat bereid is om vijf broertjes en zusjes in huis te namen, blijkt minder onmogelijk dan gedacht. De reacties stromen massaal binnen.
The Kansas City Star, een lokale krant publiceerde als eerste de oproep: ‘Family Wanted’.
De voorwaarde om deze kinderen te mogen adopteren is dat ze bij elkaar moeten blijven. Om de pijn van wat ze allemaal hebben meegemaakt te verzachten mogen de kinderen niet uit elkaar worden gehaald.

Nu is de vraag natuurlijk, wie is er bereid om vijf kinderen te adopteren? Dit zal voor potentiële adoptieouders zorgen voor een financiële druk en een grote verantwoordelijkheid. De vijf kinderen doen de harten van iedereen smelten. Het vijftal bestaat uit: Bradley (11), hij houdt van muziek en speelt graag voetbal. Preston (10), hij is een echte dierenvriend. Layla (8), ze danst graag en wil later graag dieren redden. Landon (6), heeft als droom turnleraar worden. En de jongste van het stel is de 2-jarige Olive, ze loopt graag en is een echt knuffelbeertje.

Nadat de oproep werd geplaatst stroomden duizenden reacties binnen. Het adoptieagentschap moest zelfs het profiel van de kinderen offline halen omdat de site deze opkomst niet aankon. Corey Lada van het agentschap zegt: ‘Dit is een viral reactie, het is gestoord! In de meer dan 13 jaar dat ik hier werk heb ik zoiets nog nooit meegemaakt.’

Het agentschap doet onderzoek naar alle kandidaten. Er wordt onder meer gekeken naar of de kandidaten de financiële last van vijf kinderen kunnen dragen. Van over het hele land stromen er informatieaanvragen binnen. Voor de kinderen zou het het beste zijn om in hun eigen regio te blijven. Het agentschap moedigt daarom potentiële adoptieouders uit om te kijken of er in hun omgeving ook adoptiekinderen zijn. In de VS staan er in totaal zo’n 112.000 kinderen ter adoptie.

Bron: nieuwsflits.co