Dit is hoe je je huisdier reanimeert! Deel dit bericht met iedereen in je vriendengroep die een huisdier heeft!

Belangrijk: zo reanimeer je je hond of kat!

Je hoopt natuurlijk dat het nooit zover hoeft te komen, maar als het moment toch daar is moet je wel weten hoe je je huisdier kunt reanimeren. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Een huisdier zit, logischerwijs, heel anders in elkaar dan een mens. Het is dan ook niet zo gek dat je een huisdier op een andere manier moet reanimeren dan een mens. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij geven vandaag antwoord op de vraag hoe je honden en katten op een veilige en verantwoorde manier moet reanimeren. Op deze manier kun jij, mocht het nodig zijn, het leven van je hond of kat redden.

Honden en katten hebben, net als een mens, een hartmassage en kunstmatige beademing nodig. Toch werkt dit bij huisdieren net iets anders. Check eerst of de hond of kat ademt door je hand voor zijn snuit te houden of je hand lichtjes op de borstkas te houden. Check daarna of de hond of kat een hartslag heeft door met een vingertop midden in de lies te voelen. Voel je geen ademhaling en hartslag? Dan moet je het huisdier reanimeren. In het volgende filmpje wordt uitgelegd hoe je dat doet.

Bron: Tipsenweetjes.nl