Dit paard vertrouwde niemand. Maar dan draait een oorlogsveteraan zijn rug en gebeurt er iets vreemd.

Ver weg op een boerderij in Saratoga County is er een plek waar twee soorten strijders elkaar helpen om hun leven terug in handen te krijgen.

Het is een plek waar veteranen die lijden aan het posttraumatisch stresssyndroom, angststoornissen en slapeloosheid worden samengebracht met gepensioneerde en geredde wedstrijdpaarden, van wie er ook enkelen met ernstige problemen te kampen hebben.

Er is niets meer therapeutisch dan een liefdevol paard. Het zijn geweldige, majestueuze wezens die je kunnen doen glimlachen gewoon door hun aanwezigheid.

Het programma heet “Saratoga War Horse” en het werkt omdat paarden de energie weergeven van de mensen die hen verzorgen en behandelen.

Bij aanvang van het programma hebben zowel de mensen als de paarden vertrouwensproblemen, maar door samen te werken en te communiceren wordt een band gesmeed waardoor de rehabilitatie kan beginnen.

Je zult zeker een traantje wegpinken bij dit inspirerende programma. Bekijk de video zeker tot op het einde en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Happiest en YouTube