Dit wilde paard werd maandenlang vastgeketend. Let nu goed op zijn reactie als hij gered wordt!

Helaas is het een gebruikelijke praktijk in Roemenië om wilde paarden bij hun voorste poten met een ketting vast te binden. Dit wordt gedaan om te vermijden dat de paarden zouden weglopen.

paard

In de onderstaande video toont een hulpeloos paard zijn dankbaarheid voor zijn redder – dierenarts Ovidiu Rosu – nadat zijn poten eindelijk van de ketting bevrijd werden, die hem verhinderden om normaal rond te lopen in zijn thuisland, Letea in Roemenië. Een commentator op YouTube zegt: “Het paard kon gemakkelijk verstrikt geraken in een bosje en vallen. Als het paard niet rechtop zou geraken, zou het sterven. Ik hoop dat we mensen in Roemenië kunnen leren dat dergelijke praktijken gevaarlijk zijn.”

Let op het moment dat het paard beseft dat het opnieuw kan galopperen en vrij rondlopen, zonder te moeten lijden. Het paard rent op Ovidiu af en knuffelt zijn gezicht recht in het gezicht van zijn redder. Dit bracht mij bijna aan het huilen! Wat een prachtige, surrealistische reactie!

Al twintig jaar wijdt FOUR PAWS zich aan het redden van dieren die misbruikt werden voor entertainment, economische, wetenschappelijke of andere redenen. DEEL deze aangrijpende video op Facebook als jij vindt dat alle wezens groot en klein dezelfde kansen verdienen om een gelukkig leven te leiden.