Doe je DIT in bed? Dan heeft dat een positief effect op je gezondheid!

Ik weet niet of dit ook voor jou geldt, maar muziek maakt voor mij alles beter! Of ik nu werk, ontspan of sport.

Mijn favoriete nummer laat mij altijd fantastisch voelen en weet mij in elke situatie aan het dansen te krijgen. Sommige nummers kan ik de hele dag luisteren zonder ze ooit zat te worden. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit heeft. Muziek speelt voor bijna iedereen een rol in je leven. OF je het nu graag luistert of zelf maakt!

muziek-hart-vaat-cholesterol

Het zit in onze natuur. Zelfs dieren reageren op muziek en bepaalde ritmes. Je hebt vast wel eens een filmpje gezien van een dansende papegaai of hond.

Wist je dat muziek ook goed is voor je gezondheid? Het luisteren van muziek kan invloed hebben op je lichaam en geest!

Muziek kan je rustiger maken of juist blij en energiek. Muziek kan je zelfs helemaal weg laten dromen of juist heef gefocust houden. Op deze manier kan muziek een hele belangrijke factor zijn in je dagelijks leven.

Dus ga er lekker bij zitten, zet je favoriete muziek op en lees hieronder wat muziek voor je gezondheid kan doen.

Muziek zorgt voor een goede nachtrust
muziek-bed-slapen

Je zal denken dat geluid en lekker slapen niet goed samen gaan. Je hebt toch echt stilte en rust nodig om een goede nachtrust te hebben? Toch kan het helpen om voor het slapen nog even naar muziek te luisteren. Er worden wel bepaalde soorten muziek aangeraden om in bed te luisteren. Net als bepaalde muziek waar je juist energie van krijgt zijn er ook nummer die je juist rustig en relaxed maken waardoor je makkelijke in slaap valt.

Muziek helpt tegen stress
stress-werk-ontspan

Je favoriete nummer kan je een beter gevoel geven, waar je ook bent. Zelfs als je gestrest bent door een naderende deadline of een belangrijke presentatie zorgt luisteren naar je favoriete muziek voor een ontspannen geest. Muziek zorgt voor een lagere bloeddruk en houdt je hartslag rustig. Dit is natuurlijk heel goed nieuws!

Muziek is goed voor je humeur
muziek-depressief-anti

Zoals hiervoor al aangegeven kunnen bepaalde beats je beter laten voelen, zelfs als je even niet zo lekker in je vel zit. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die naar muziek luisteren bewuster een betere zelfreflectie hebben. Dit helpt wanneer worstelt met emoties. Ben je in een slecht humeur en worstel je met persoonlijke zaken of zie je het gewoon even niet meer zitten? Zet die radio aan en dans door de kamer!

Luisteren naar muziek maakt je minder hongerig
muziek-koken-eetlust

Een onderzoek van de Universiteit van Cornell heeft aangetoond dat je 18 procent minder calorieën eet wanneer je tijdens het koken en eten naar muziek luistert. Een ontspannen omgeving zorgt ervoor dat je lichaam om minder voedsel vraagt. Zorg dus voor een rustige atmosfeer tijdens je diner!

Je kan je beter concentreren
muziek-concentratie

Dit is ook weer zo’n moment waarop je eerder verwacht dat muziek je juist zal afleiden en concentreren lastig maakt. Luisteren naar muziek zorgt er echter voor dat je even aan je omgeving kan ontsnappen wat het juist makkelijker maakt om bepaalde dingen af te krijgen en je helemaal te focussen op je taak.

Je geheugen wordt beter
muziek-geheugen

Een andere manier waarop muziek goed is voor je geest is dat het dopamine en oxytocine aanmaakt in je hersenen. Deze stofjes zijn motivatie-moleculen die je helpen je meer positief, ambitieus en gefocusseerd te zijn. Muziek doet nog meer met je hersenen, het zorgt er namelijk voor dat je hersenen “leniger” worden. Een soort gymnastiek voor je brein! Dit is weer heel goed voor je geheugen en je vermogen om nieuwe dingen te leren.

Na een blessure of verwonding herstel je sneller
muziek-herstel-ziekenhuis

Na bijvoorbeeld een operatie kan veel last hebben van stress en pijn. Muziek kan bij beiden helpen! Het schijnt dat je minder pijnstillers nodig hebt wanneer je naar muziek luistert. Het is natuurlijk veel gezonder om je favoriete muziek te luisteren dan medicijnen te gebruiken.

Je sport workout wordt effectiever
muziek-sport-workout

Ik kan zelf niet sporten zonder muziek! De opzwepende nummers die in mijn playlist staan heb ik echt nodig om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten. Wanneer je naar muziek luistert kan je vaak net een beetje langer rennen, zwaarder tillen en verder spingen!

Muziek bevorderd je immuunsysteem
muziek-immuunsysteem

Studies hebben aangetoond dat muziek je immuunsysteem kan bevorderen. Muziek schijnt zelfs even effectief te zijn als medicatie! Wanneer je muziek luistert ontstaan er vanzelf bacteriën in je lichaam die goed zijn voor je immuunsysteem. Je cholesterol daalt en bepaalde stress hormonen ook!

Muziek is duidelijk meer dan alleen vermaak! Luisteren naar muziek is letterlijk een gezonde gewoonte. Luister jij ook zo graag muziek? Vergeet dit bericht dan niet met je vrienden op Facebook te delen!

Bron: trendnieus.nl