Dokter schreeuwt “ren” naar vrouw tijdens schietpartij in Las Vegas. Hijzelf blijft achter en doet het ondenkbare.

De hele wereld was geschokt door de weerzinwekkende massale schietpartij in Las Vegas op 1 oktober 2017, die het leven eiste aan 59 levens en meer dan 500 personen gewond achterliet. Maar naarmate meer en meer verhalen van solidariteit en dapperheid aan de oppervlakte komen, is het duidelijk dat de beslissing voor velen duidelijk was: in de buurt blijven om anderen te helpen.

Een voorbeeld van zo iemand is Dr. James Sebesta, een gepensioneerde legerchirurg die samen met zijn vrouw Jenelle het festival bijwoonde. Toen de schoten gelost werden, maande hij zijn vrouw aan om te vluchten en hij zou dan wel later naar het hotel gaan.

Hij bleef achter om de slachtoffers te helpen … en dat allemaal terwijl de schietpartij voortduurde.

Samen met zijn vriend Stephen Williams gebruikte James hekken om mensen in veiligheid te dragen. Hij wendde ook zijn medische kennis aan om gewonden te helpen.

Hoewel James 25 jaar lang in het leger en in oorlogsgebieden gewerkt heeft, zegt hij dat niets hem kon voorbereiden op deze vreselijke aanval.

“Ik ben tijdens mijn loopbaan op heel wat slechte plaatsen geweest en heb een heleboel gewonden gezien, maar dit is het meest verwoestende wat ik ooit gezien heb”, vertelde hij in een interview.

“Het duurde een tijdje voor ik besefte dat het echt was omdat ik gewoon niet kon geloven dat iemand dit zou kunnen doen”, voegde hij er nog aan toe.

De dokter wijst er echter op dat hij slechts een van de velen was die achterbleven om anderen te helpen. “Ik zou niet zeggen dat er één held was. Ik denk dat er die avond heel veel helden waren.”

James vervolgt: “We reageerden gewoon. Het gaat niet per se om helden, maar gewoon om mensen die anderen wilden helpen om te overleven.”

DEEL dit bericht om deze alledaagse helden te eren!

Bron en afbeeldingen: Newsner