Doop je voeten in een badje met appelazijn. Wat er dan gebeurt zal je verbazen


Appelazijn (ook wel appelcider azijn genoemd) wordt steeds populairder, en dat is ook niet zo vreemd. Want wist je dat je appelazijn voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken?

Appelazijn bevat namelijk veel voedingsstoffen en vitamines. Ik gebruik het sinds een paar weken en het is echt een multifunctioneel goedje. Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom je appelazijn zou moeten gebruiken.

Wij hebben hieronder 9 redenen op een rij gezet om iedere dag appelazijn te gebruiken, want het is niet alleen goed voor je gezondheid, je kan het voor nog veel meer gebruiken.

1. Verzacht een zere keel

Als je appelazijn mengt met water en honing ontstaat er een drankje dat onder andere erg goed werkt tegen keelpijn.

2. Verminder brandend maagzuur

Een zuur gebruiken om maagzuur te verhelpen. Klinkt best vreemd, toch? Uit onderzoek blijkt echter dat het azijn helpt tegen maagzuur door lage zuren te verminderen en zodoende maagzuur op te lossen. Het helpt direct nadat je 2 theelepels appelazijn hebt ingenomen met een glas water.

3. Los een verstopte neus op

Neem twee theelepels appelazijn, meng dit in een glas met water en drink dit op. Vind je het nou een hele vervelende smaak, knijp dan je neus dicht. Doe dit twee tot drie keer per dag om jouw verstopte neus snel weg te werken.

azijn1

4. Appelazijn voor het haar

Wanneer je appelazijn met water combineert (1 deel azijn en 1 deel water) heb je een mengsel dat goed als diep reinigende shampoo te gebruiken is. Echt een aanrader wanneer je te maken hebt met roos, een jeukende hoofdhuid of haaruitval.

5. Spijsverteringsproblemen

Appelazijn is een ideaal middel bij problemen als darmgas, krampen en constipatie en zorgt er over het algemeen voor dat het spijsverteringssysteem goed blijft functioneren.

6. Voetschimmel bestrijden

Als je last hebt van voetschimmel, kun je het beste een badje met appelciderazijn nemen. Houd een ratio van ¼ appelciderazijn en ¾ warm water aan en week je voeten erin. Doe dit een aantal keren per week tot de schimmel sterk verminderd of verdwenen is.

azijn2

7. Wratten verwijderen

Om dit natuurlijke middel tegen wratten te gebruiken heb je appelazijn, wattenschijfjes en pleisters nodig. Doe elke avond wat appelazijn op een wattenschijfje. Plaats het wattenschijfje tegen de wrat met behulp van de pleister. Je kunt de pleister de hele nacht laten zitten. Na 1 á 2 weken is de wrat verdwenen.

8. Verhelpt een slechte adem

Appelazijn kan wonderen doen voor een slechte adem. Het doodt de bacteriën die de slechte adem veroorzaken en neutraliseert tegelijk luchtjes.

9. Afvallen

Ook voor afvallen is appelazijn een perfecte toevoeging. Voeg de appelciderazijn toe aan een warm glas water en drink dit elke morgen voor jouw ontbijt. Het azijnzuur stimuleert namelijk de vetverbranding en verbetert de spijsvertering en stofwisseling. Daarnaast gaat het vetopslag tegen. Perfect!

Appelazijn verdient zonder meer een plekje in elk huishouden. Het is namelijk ook een ideaal product om mee schoon te maken!

Bron: waanzinnig.co