Dronken aap zaait terreur in een bar en bedreigt de aanwezige gasten met een mes! De dader werd ondertussen gearresteerd.

Het is niet ongewoon dat sommige mensen na een paar alcoholische drankjes genuttigd te hebben zich agressief beginnen te gedragen. Maar de hoofdrolspeler in de onderstaande video heeft de bijzondere eigenschap van geen mens te zijn. In dit geval gaat het om een aap die na het drinken van een beetje alcohol de gasten van een bar met een mes begon te bedreigen.

In deze video, die ondertussen vooral in Zuid-Amerika viraal ging, zien we de aap op het dak van de bar zitten met een mes in de handen, dat hij wellicht stal uit de keuken.

aap-mes

De feiten zouden zich voorgedaan hebben op 5 februari 2016. Alles begon toen de aap een bar in de provincie Paraiba in Brazilië binnenkwam en de restjes rum van tafel begon op te drinken.

De alcohol steeg deze primaat blijkbaar snel naar het hoofd want hij begon zich uitermate agressief op te stellen. Toen hij een mes in handen kreeg, werd de situatie echt gevaarlijk en moest de plaatselijke brandweer ter plaatse komen om de dronken aap te overmeesteren.

De dader werd in hechtenis genomen en overgebracht naar het Braziliaans Instituut voor Natuur en Duurzame Natuurlijke Rijkdommen waar hij wordt voorbereid op zijn integratie in zijn natuurlijke habitat.