Dwingeland Kuzu en zijn duistere DENK-maatjes marcheren door de Nederlandse straten

Politieke marsen zijn in Nederland doorgaans voorbehouden aan extreem-rechtse partijen. Maar kennelijk nu ook aan het knetterlinkse DENK, dat denkt mensen te kunnen overtuigen om op ze te stemmen door een mars door de Rotterdamse straten te organiseren terwijl ze de naam van hun partij scanderen.

Gisteren hield de Nederturkse partij DENK een grote landelijke campagnedag, en stonden overal in heel Nederland mensen met blauwe mutsjes klaar die je wilden overtuigen van hun mening dat Nederland moet worden omgevormd tot Klein-Turkije. In Rotterdam maakten ze het onder leiding van Tunahan Kuzu echter wel héél bont, en besloot de allochtonenpartij gewoon om door de straten te marcheren:

Weer tonen Kuzu en zijn vrienden aan het politieke inzicht van een aardbei te hebben. Dat of hij is gewoon kwaadaardig, want politieke marsen zijn in Nederland namelijk bijzonder omstreden. Ooit een VVD-, PvdA-, SP- of zelfs PVV-mars gezien? Precies: die zijn er niet. Politieke marsen zijn namelijk voorbehouden aan extreem-rechtse clubjes als de NVU. Wie – kortom – geen joden haat of fan is van de extreem-rechtse haatideologie gaat ook niet door de straten marcheren als een mislukt leger.

Maar aan de normen en waarden van dit land – en onze bijbehorende politieke cultuur – heeft Kuzu gewoon lak. Hij knuffelt lekker met extreem-rechtse gebruiken als hem dat uitkomt, en als het hem nog beter uitkomt staat hij met een megafoon te schreeuwen op een demonstratie van extreem-rechtse Turken – de zogeheten Grijze Wolven.

Na die mars van vandaag kunnen we dus nogmaals openlijk twijfelen aan de linkse ‘credentials’ van DENK en hun voorman Kuzu. Zijn dit niet gewoon extreem-rechtse intriganten, in plaats van een correctiemechanisme op links zoals ze zichzelf zien?

Bron: Dagelijksestandaard.nl