Echtgenoot overlijdt aan ALS. Amper 2 uur later krijgt ze een telefoontje dat haar op de knieën doet storten.

Tessie en John “Sly” Sylvester ontmoetten elkaar voor het eerst in 2001 toen ze aan het werk waren in een jeugdvoetbalkamp. Het klikte meteen. Vrienden zeggen dat de twee een kamer konden doen oplichten met hun glimlach.

Kort daarop trouwden ze en kregen twee zonen – Gus, 6, en Freddy, 5 – en ze leefden verschillende jaren gelukkig samen.

Maar toen kwam er een verwoestende klap. John, een voormalige professionele voetbalspeler voor Minnesota Thunder, kreeg te horen dat hij ALS had.

Gedurende zes jaar lang zorgde Tessie voor haar echtgenoot terwijl zijn lichaam alsmaar zwakker werd. Ze was de enige kostwinner van het gezin en ze werkte hard om voor haar gezin te zorgen.

Maar op 16 juni 2017 keek John haar aan en zei haar dat hij wist dat het zijn laatste dag op Aarde zou zijn.

“John en ik bleven maar huilen en bidden en hij bleef maar zeggen, ‘Het komt allemaal wel goed’”, herinnert Tessie zich.

Korte tijd later was hij er niet meer.

Terwijl Tessie de begrafenis aan het regelen was, kreeg ze een nieuwe verwoestende klap te verwerken.

Ze kreeg een telefoontje van haar dokter.

“Toen zei ze: ‘Het is kanker en het ziet er niet goed uit’”, vertelt Tessie.

Een routinecontrole en een bloedonderzoek bracht aan het licht dat ze adenocarcinoom had. Het is onduidelijk waar de kanker begon, maar de tumoren zijn uitgezaaid in haar lever en lymfeknopen, hetgeen betekent dat operatie geen optie is.

Tessie was geschokt toen ze de diagnose hoorde.

“Ik was niet moe, ik was niet ziek en ik had geen pijn”, zei ze.

Na jaren voor haar man gezorgd te hebben en altijd de rots in de branding geweest te zijn, moet ze nu zelf het gevecht opnemen, maar ze is vastberaden om de strijd aan te gaan.

“Ik heb altijd gevonden dat het niet eerlijk was wat er met John gebeurde. Ik wil nog niet zeggen dat het oneerlijk is, want ik zal niet opgeven”, voegt ze er nog aan toe.

Tessie is doodsbang dat ze haar zonen zonder vader en moeder moet achterlaten, dus is ze van plan om alles te doen om de kanker te bekampen, beginnende met chemotherapie.

Het zal geen gemakkelijke strijd worden, maar ze weet dat ze hulp heeft vanuit de hemel: “Ik denk dat John gegaan is omdat hij wist dat ik zelf een beetje bescherming nodig had vanuit een andere plek, om bij onze jongens te blijven”, zegt ze.

DEEL dit als ook jouw gedachten bij deze prachtige familie zijn!

Bron en afbeelding: So Share This