Een 92 jaar oude veteraan ging op restaurant. Wat er op de rekening stond geschreven? Niets dan TRANEN …

Een Amerikaanse veteraan Robert Nieman – die nog in WO II had gevochten – werd voor zijn verjaardag vergast op een verrassingsetentje. Tot grote verrassing van Nieman, zijn zoon en nog twee vrienden, werd de volledige rekening betaald door een willekeurig koppel in het restaurant.

veteraan

Bob Nieman – de zoon van Robert – diende 27 jaar als politieagent en hij schreef over deze nobele daad. Hij doet het relaas waarom een koppel de volledige rekening van zijn tafel betaalde toen ze de USS Lexington pet van zijn vader zagen. De serveerster kwam naar hun tafel om te zeggen dat de rekening volledig betaald werd. Op de rekening stond geschreven “Bedankt voor uw dienst” en ondertekend met “Zeer dankbare Amerikanen”.

De zoon schreef over de militaire ervaringen van zijn vader die nog een van de enige overlevende soldaten van de USS Lexington CV 16 was. In 1944 werd hij door een medisch schip geëvacueerd nadat het schip door een kamikazepiloot getroffen was. Hij was de enige overlevende van zijn team. “Mijn papa is een echte held en wanneer iemand dit ook ziet, beweegt het mij echt tot tranen toe” schreef Nieman junior.

Verhalen als deze herstellen ons geloof in de mensheid. Wie vindt vrijgevigheid niet leuk? DEEL dit verhaal met iedereen die je kent!