Een vreemde man volgt haar op korte afstand. Maar kijk wat er gebeurt wanneer ze zich omdraait!

Wanneer er zich een noodgeval voordoet, is de hulpdiensten bellen vaak je enige redding – maar de seconden die voorbijtikken zijn dikwijls een kwestie van leven op dood, en soms ben je gewoon niet snel genoeg. OnCamera is een gloednieuwe app voor je smartphone die een potentieel slachtoffer helpt om aanvallers af te weren. Personen die zich bedreigd voelen, kunnen onmiddellijk en live de hulp inroepen van een getrainde politieagent, die namens hen de situatie in real time afhandelt.

dief

OnCamera gebruiken GPS lokalisatie en streaming video om de gebruikers met de hulpdiensten te verbinden. Het is echt een briljant idee: hoewel de agent niet fysiek aanwezig is, verschijnt hij wel op het scherm en is getuige van hoe de hele situatie zich verder ontwikkelt. Voor de aanvaller is dit intimiderend genoeg om het op een lopen te zetten.

OnCamera wordt momenteel gesponsord door donaties en is beschikbaar als een gratis beta versie voor een beperkte periode.

Ik ben helemaal voorstander van een wereldwijde lancering en vind dat iedereen over deze geweldige app zou moeten leren. Het kan echt levens redden. Als je het daarmee eens bent DEEL dit bericht dan met al je vrienden op  Facebook!