Eigenlijk moet dit afgelegen stationnetje gesloten worden. Maar speciaal voor 1 meisje blijft de trein rijden. Bizar!


Een beslissing van een ambtenaar uit Hokkaido in Japan heeft het leven van een schoolmeisje 3 jaar lang ingrijpend beïnvloed.

De hele dag door komen er treinen langs het Kami-Shirataki station maar ze stoppen er niet. Slechts twee keer per dag komt er een trein langs die ook daadwerkelijk op het station stopt. Om 07:04 en om 17:08 is je enige mogelijkheid om op dit station een trein te pakken. De reden hiervoor is heel speciaal.

trein station ov

Kana Harada stapt iedere dag om 07:04 in de trein en stapt om 17:08 weer uit. Ze is de enige die dit doet! Verder is het station compleet verlaten..

Het station werd zo weinig gebruikt dat de overheid besluit om het station in 2012 te sluiten. Maar dan hoort een ambtenaar dat Kana iedere dag afhankelijk is van deze trein. Het is voor haar de enige manier om op school te komen!

trein 2

Daarom wordt besloten het station nog in gebruik te laten zolang Kana nog naar school moet. Dit betekent dat tot haar laatste schooldag de trein nog iedere dag ’s ochtends en ’s avonds zal stoppen om haar op te halen en thuis te brengen!

trein 3

Kana is enorm dankbaar en realiseert zich heel goed dat het heel bijzonder is dat de trein speciaal voor haar stopt. Wanneer is klaar is met de middelbare school zal het station voor altijd worden gesloten.

Bron: waanzinnig.co