Elke dag bediende ze deze oude grompot met de glimlach. Maar als hij sterft, ontdekt ze wie hij echt is.

Iedereen die al eens in de horeca gewerkt heeft, kent de dagelijkse strijd wel: altijd vriendelijk blijven, altijd lachen, ook al zou je de klanten nog het liefst van al wurgen.

De serveerster Melina Salazar uit het Texaanse Brownsville is een meester in het rustig blijven en altijd de perfecte service bieden – hoe vervelend de klanten ook zijn. Maar één klant brengt ook haar aan haar grenzen: elke dag komt de oudere man in het restaurant middageten, en elke dag zit hij te mekkeren en werkt hij iedereen in de zaak op de zenuwen. De man heet Walter “Buck” Swords, hij is 89 jaar oud en veteraan van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel hij een vaste klant is, vinden velen hem een ware nachtmerrie. Maar Melissa laat zich niet afschrikken, en uiteindelijk is zij de enige serveerster die hem nog wil bedienen.

Dag na dag brengt Melina zijn eten. Dag na dag blijft ze vriendelijk. En dag na dag wordt ze met zijn slecht humeur geconfronteerd. Maar ze neemt zijn bestellingen telkens met de glimlach op, blijft vriendelijk en slaagt er elke dag in zijn gerechten te brengen zoals Walter het wenst. Hoe slecht gezind hij ook is, op haar lippen staat telkens een glimlach.

Dat zou zeven jaar lang duren. Dagelijks spelen ze hetzelfde spel, en voor Melina is het zelfs een rustgevende routine. Tot Walter op een dag niet meer komt. De serveerster vraagt zich af waar hij blijft want normaal is hij erg punctueel. Ook de volgende dag verschijnt hij niet in het restaurant. Dan begint Melina de plaatselijke rouwberichten te doorzoeken. En dan vindt ze waarvoor ze gevreesd had. Walter is overleden. De volgende dag is ze in gedachten verzonken over de arme man als ze plotseling tijdens haar werk door een advocaat wordt aangesproken. De man vertelt hoe Walter altijd enthousiast en met veel liefde over haar praatte. Hij was zo onder de indruk van haar geduldige en aardige inborst dat hij haar zijn erfenis had nagelaten. Melina kon het nauwelijks geloven. De man in het pak ging zitten en vertelde haar dat ze 50.000 dollar en een auto geërfd had!

Voor haar was het vanzelfsprekend dat ze deze gast vriendelijk behandelde. Voor Walter was dat niet zo vanzelfsprekend. De andere werknemers vinden dat ze deze “bonus” meer dan verdiende, maar bij Melina springen de tranen in haar ogen.

Bekijk het verhaal hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: LittleThings