Familievader sprakeloos: De man zal het leven van zijn kinderen beroven.

Het verlies van een kind is het vreselijkste wat men zich kan voorstellen – geen enkele ouder zou z’n kinderen mogen overleven.

Lindsey en Edward Schmidt uit Beecher in Illinois (VS) voelden zich in het leven rijkelijk bedeeld. Met reden, want ze waren gelukkig getrouwd en hadden drie prachtige kinderen: de eenjarige Caleb, de vierjarige Weston en de zesjarige Owen.

Bovendien was Lindsey opnieuw vier maanden zwanger en haar drie jongens verheugden zich op een zusje. Het leven was perfect en geen van de vijf vermoedde hoe kostbaar en vluchtig hun gezamenlijke momenten wel waren.

Dan brak eindelijk de zomervakantie aan en vooral de kinderen zagen uit naar een welverdiende vakantie. Lindsey pakte samen met haar zonen hun koffers, laadde ze in de familieauto en vertrokken op reis.

Edward zou met geen van hen ooit nog kunnen praten.

Aan een kruispunt negeerde een vrachtwagenchauffeur een stopbord omdat hij een berichtje aan het sturen was. De vrachtwagen ramde de auto van het gezin met volle kracht. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

De kleine Caleb was op slag dood. Lindsey, Weston en Owen werden meteen naar het ziekenhuis overgebracht, maar hun verwondingen waren te zwaar. Ook zij zouden enkele dagen later overlijden.

Het leven van Edward was in een klap verwoest. De gemeenschap van de kleine stad rouwt met hen. Op het kruispunt werden bloemenkransen en witte lintjes achtergelaten om Lindsey en haar kinderen te herinneren – een wit lintje voor elk verloren leven.

De bestuurder van de vrachtwagen, die zelf slechts lichte verwondingen had opgelopen, meldde zich ondertussen bij de politie. Hij moet zich voor wel 16 verkeersinbreuken en misdrijven verantwoorden.

Wat een verschrikkelijk verhaal. Het enige goed dat we hieruit kunnen onthouden is dat we van elk moment met onze geliefden moeten genieten.

Het leven is te kort om onze dierbaren niet te laten weten hoe kostbaar ze voor ons zijn.

DEEL dit hartverscheurende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Newsner en YouTube