Gepensioneerde legt 550 kilometer af om zijn kleinkinderen van school af te halen.

Hans Watzl woont in Abenberg en is de trotse bezitter van twee IJslandse paarden Solfari en Fluga. Maar niet alleen de 62-jarige man, maar ook zijn kleinkinderen Hannes en Esther zijn dol op paarden. Helaas wonen de kleinkinderen op 550 km afstand in Münster en hebben maar zelden de mogelijkheid om tijd met de dieren door te brengen. Om hen een beetje op te vrolijken, beloofde de gepensioneerde enige tijd geleden om hen ooit eens van school te komen afhalen.

Voor Hans Watzl stond het vast: “Beloofd is beloofd.” En zo ging hij de kinderen op 2 oktober van dit jaar met zijn twee paarden van school afhalen. Om daar aan te komen, legde hij 550 km af, zij het niet met de auto maar met zijn paarden.

Zes maanden lang plande hij het traject om veilig aan de school aan te komen. Hij boekte overnachtingen in paardenpensions en ruiterscholen. Al in april begon hij aan de voorbereidingen om de paarden aan het verkeer te laten wennen.

Elke dag legde hij 17 tot 35 km af. Onderweg oriënteerde de man zich met een kaart en GPS-toestel. Om de twee uur laste hij een pauze in om de paarden te laten eten en drinken. Elke zesde dag nam hij een volledige dag rust. Zo trotseerde Watzl regen en wind en legde de 550 km af in 23 dagen.

In Münster werd het trio hartelijk ontvangen: niet alleen door de kinderen van de school, maar ook door journalisten van de lokale radio en televisie tekenden present. De IJslandse paarden wachtten dan weer een heleboel appels en wortelen.

Daarna mochten Esther en Hannes hun helmen opzetten, de paarden bestijgen en zo naar huis rijden. Want beloofd is beloofd …

DEEL dit prachtige verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Bild