Grappig verhaal: 91-jarige dame krijgt papegaai die de Bijbel helemaal uit het hoofd kan citeren.

Verjaardagscadeaus zijn best lastig, zeker als je iets speciaal en persoonlijk wilt geven. De zonen in dit verhaal deden hun best – met hilarische resultaten.

Een halfblinde, bejaarde dame die naar de naam Josefien luisterde, werd 91 jaar oud. Ze besliste om een verjaardagsfeestje te organiseren waarop ze haar drie toegewijde zonen uitnodigde. Nadat haar echtgenoot overleden was, waren haar zonen het enige wat ze nog had.

Van kinds af aan waren deze drie zonen echte mama’s kindjes en ze wilden elkaar altijd overtreffen als het op verjaardagscadeautjes aankwam.

Dit jaar besloten ze om hun uiterste best te doen om in de gunst van mama te komen.

De eerste zoon kocht een grote villa voor haar, denkende dat dit het best mogelijke geschenk was voor de oude dame.

De tweede zoon kocht een luxe witte Mercedes met een persoonlijke chauffeur, denkende dat hij zo de lieveling van mama zou worden.

De derde zoon moest iets bedenken dat de cadeaus van zijn broers zou overtreffen, dus kocht hij haar een zeldzame papegaai die de Bijbel uit het hoofd kon citeren. Je kon hem elke vers van het heilige boek vragen en hij zou het dan woord per woord opzeggen. De derde zoon was best verheugd over zijn geschenk.

Na het feestje belde Josefien haar zonen.

Tegen de eerste zei ze:

“Liefste zoon, de villa is prachtig, naar het is gewoon te groot voor me. Ik heb maar 1 kamertje nodig, en het is te groot om te poetsen. Ik heb het huis niet nodig, maar toch bedankt!”

Dan belde ze de tweede zoon:

“Liefste zoon, de auto is mooi, maar ik kan omwille van m’n slechte ogen niet zelf rijden en ik vind de persoonlijke chauffeur niet zo aardig. Breng die auto dus maar terug naar de garage!”

Uiteindelijk belde ze de laatste zoon:

“Liefste zoon, ik wil je bedanken voor dit zo attente en tedere cadeau! De kip was heerlijk!”

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeelding: The Laugh Bible