Haar peuter bleef maar ziek. Kijk eens wat mama in de drinkbeker vond… Dit kan ook JOU overkomen!

Na weken van klachten over buikpijn, kon Simon niet achterhalen wat er met zijn zoon aan de hand was. Na een beetje onderzoek vond Simon de walgelijke schuldige binnenin een niet voor de hand liggende bron.

beker1

Langs buiten ziet het er niet slecht uit

Tot zijn ontzetting bleef de buikpijn aanhouden, dus ging hij wanhopig op zoek naar de onderzoek. Toen merkte hij dat er iets vies uit het Tommee antilekbekertje van zijn zoon kwam.

beker2

Ze hadden geen idee

De vieze geur bracht hem op het speur van de antilekfunctie van de bekertjes. Simon sneed het plastic open en ontdekte iets walgelijk – de binnenkant zat volledig onder de schimmel. Hij was geschokt dat zijn zoon dit zo lang had moeten drinken.

beker3

De bekertjes van Tommee zijn niet de enige

De meeste ouders zijn zich niet bewust van het feit dat deze antilekbekertjes een groot risico inhouden om schimmels te verzamelen. Kleine ziektekiemen en bacteriën kunnen ongestoord gedijen en woekeren.

beker4

Ook Sistema heeft dit probleem

Eigenlijk hebben bijna alle antilekbekertjes hetzelfde probleem, ook de bekertjes van het merk Sistema lijden aan deze kwaal.

beker5

Ernstige medische problemen

Een bezorgde vader die het probleem bij Sistema ontdekte, was ziedend toen hij zag dat er schimmel in de beker van zijn dochter groeide:

“Op de inwendige onderdelen hadden zich bacteriën opgehoopt. We zijn geschokt dat onze dochter dit flesje gebruikte in deze toestand.”

Schimmel veroorzaakt een heleboel gezondheidsproblemen: een lopende neus, keelpijn, hoesten, en ernstige oog- en huidontstekingen. Andere ouders maakten melding van diarree, overgeven en andere buikproblemen.

beker6

Tommee Tippee liet weten dat de verantwoordelijkheid niet bij hen ligt – de instructies om de bekertjes te reinigen staan duidelijk aangegeven.

“Dit soort resultaten ontstaat wanneer de bekertjes gebruikt worden voor niet aanbevolen vloeistoffen zoals dikkere melk, fruitsappen en warme dranken. Bij gewoon gebruik stelt er zich geen enkel probleem.”

Het bedrijf waarschuwt ook om geen vloeistof in het bekertje te laten staan. Zelfs als je de reinigingsinstructies strikt volgt, bestaat er geen enkele manier om te weten of er schimmel in het antilekcompartiment groeit. Het enige wat je kan doen, is zo goed mogelijk schrobben en reinigen, of gewoon voor een eenvoudiger model kiezen!

beker7

In de onderstaande video zien we nog een andere moeder die het antilekbekertje van haar kind openbreekt. De volgende keer dat je je kind van dergelijke drinkbekertjes laat drinken, bestudeer het antilekcompartiment dan even. Als je letterlijk onraad ruikt, schakel dan over op een ander systeem! DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die je kent!