Haar zoon is zopas overleden. Maar dan keek ze naar deze foto en zag wat er vlak achter hem stond …

Tijdens de grote voetbalwedstrijd van haar zoon had een moeder uit Pennsylvania nooit kunnen vermoeden dat het de ergste dag van haar leven zou worden. Voetbalmama Mary Ellias leefde ervoor om haar 10-jarige zoon Hayden op het veld te zien spelen. Hij was erg gepassioneerd over de sport en wilde later professioneel voetbalspeler worden.

Net zoals bij elke andere wedstrijd zaten Ellias en haar man langs de zijlijn en keken in spanning toe hoe de wedstrijd zich ontvouwde. Hayden was doelman en iedereen juichte nadat hij een bal had geblokt en terug in het veld wierp. Nadien was de aandacht van de toeschouwers weer op de bal gericht, maar niemand kon vermoeden wat er dan zou gebeuren.

Vanuit het niets, viel een luide crash te horen. Iedereen draaide de ogen in de richting van het geluid en ze zagen een verwoestend tafereel. “Toen we naar de andere kant van het veld keken, lag hij daar onder de goal”, zei Ellias. “De goal was op hem gevallen.”

Hayden lag bloedend onder de zware palen van de goal. Hij had zijn nek gebroken. Ellias liep naar haar zoon om hem te troosten, niet wetende dat dit zijn laatste momenten zouden zijn.

Hoe ze die dag moest toekijken hoe haar zoon weggleed, deed Mary ertoe besluiten dat ze alles zou doen om dergelijke tragedies in de toekomst te vermijden. Ze startte een onderzoek die tot schokkende resultaten leidde. Sinds 1979 was Hayden al de 39e persoon die om het leven kwam door een inzakkende goal. Daarbij kwam nog dat 59 personen ernstige verwondingen hadden opgelopen.

“Ik had nooit ofte nimmer kunnen vermoeden dat er daar die dag een gevaar schuilde. Ik wist het gewoon niet”, vertelde ze.

Alle voetbalgoals worden geleverd met de waarschuwing dat ze met piketten of zandzakjes verankerd moeten worden. Recent onderzoek wees uit dat de meeste goals in Pennsylvania niet verankerd zijn, niet alleen uit onwetendheid, maar ook omdat niemand staat op de strikte uitvoering van de normen.

DEEL dit hartverscheurende verhaal met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Liftable